Zlatan Ibrahimovics bolag öppnar padeltennisanläggning i Skövde

Skövde Zlatan padel
Den här bilden släppte Zlatan på Twitter och Instagram
Lite kryptiskt släpper Zlatan infon på Instagram och Twitter om att han kommer att göra en etablering av en padeltennisanläggning i Skövde.

Inläggen rusar i antalet glada kommentarer och gillamarkeringar på internet. Så här såg det ut i sin helhet:

Zlatan kan komma att närvara på invigningen

Planen är att det ska stå färdigt under slutet av 2019 och stå redo för öppning. Placeringen är inte helt känd men företaget uppger att det kommer att finnas “I norra Skövde”. På frågan om Zlatan kommer att närvara vid invigningen är svaret “Om han är tillgänglig kommer han att närvara 😊

Vad är padeltennis?

Padeltennis är en sport som Riksidrottsförbundet välkomnar in i sin organisation om de kliver in under tennisens eller squashens förbund.

Regler i padel

Spelplanen mäter 10×20 meter och är omgiven av väggar, vanligtvis glas. Ett nät skiljer planhalvorna åt. Man spelar alltid dubbel.

Alla servar slås underifrån. Men till skillnad från många andra racketsporter måste bollen studsa en gång i marken innan servaren slår över bollen. Bollen ska då slås över nätet och studsa i serverutan diagonalt på motsatt sida.

Under spelets gång får bollen max studsa en gång på egen sida. En spelare kan då välja att returnera bollen på volley eller låta bollen studsa, antingen direkt eller efter väggkontakt men bara en gång i marken.

Mottagaren kan returnera bollen omgående till motståndarens planhalva eller låta bollen studsa i vägg på sin egen sida för att slå tillbaka den. Om bollen träffar stängslet på egen sida vinner motståndaren poängen.

Man får poäng om bollen antingen studsar i marken två gånger på motståndarens sida, motståndare slår bollen i när eller motståndaren slår ut bollen, träffas av bollen eller slår den i eget nät.

Artikeln uppdateras löpande.