Ytterligare bilbränder i Södra Ryd i natt

Bilbrand, Södra Ryd i Skövde
Insändarfoto: Mechlin Solaka

Då var det dags igen för Polisen och räddningstjänsten att rycka ut till bilar som satts i brand på Timmervägen i Södra Ryd i Skövde.

Den här gången sattes två parkerade bilar i brand, och en närliggande bil skadades i de våldsamma lågorna. När Polisen anländer på platsen, finns det en del folk som samlats där, men det är lugnt i övrigt. Polisen har upprättat en anmälan gällande skadegörelse genom brand.

Brandrester, bilbrand Södra Ryd i Skövde
Insändarfoto: Mechlin Solaka

Intervju med boende i Södra Ryd

Hur mår man som rydsbo när sånt här händer så nära sitt eget hem?
-Man känner att man bor i ett oroligt område och man väntar på vad som ska hända nya imorgon, säger Mechlin Solaka som bor i Södra Ryd.

Brandskadade bilar, Södra Ryd i Skövde
Insändarfoto: Mechlin Solaka

Vad borde Polisen göra för att förhindra att sånt sker?
-Polisen måste kontrollera Södra Ryd hela tiden så de vet vad som händer här eller så måste de anställda många väktare här, fortsätter Mechlin.

Och hur går snacket bland rydsborna?
-De känner rädsla, för att det händer såna problem varje vecka. Alla som bor i Södra Ryd känner sig oroliga för att människor bli rädda för att de vet inte vems tur det ska vara imorgon eller vad som ska hända här, säger Mechlin.

Trivs i Ryd, men stöket kommer på sena kvällar

-Mina barn går på Rydsskolan och vi trivs här, men det negativa kommer bara fram efter klockan 22:00. Och vi kan inte tänka oss att flytta från Ryd, för att vi bor här i 7 år och alla här de känner varandra. Men vi vet inte vad som händer här om ett år, ifall det blir värre än nu, avslutar Mechlin Solaka.