Volvo investerar 1,6 miljarder i gjuteriet i Skövde

Volvo Skövde
Volvo investerar 1,6 miljarder i gjutieriet i Skövde

Idag kom beskedet att AB Volvo investerar 1,6 miljarder i sitt gjuteri i Skövde. Investeringen kommer genomföras under de kommande fyra åren. Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande är mycket glad och tacksam.

Kom beskedet som en överraskning eller har Skövde kommun hållits informerade under resans gång?
-Vi har en kontinuerlig dialog med näringslivet i Skövde och förstås även med Volvobolagen om en planering av en hållbar sajt. Vi kände till att det skulle tas ett beslut i koncernledningen, men inte att det var just idag, säger Katarina Jonsson glatt.

Volvo en viktig aktör i Skövde

– AB Volvo är en stor arbetsgivare och en mycket viktig aktör i Skövdes näringsliv. Det här beskedet stärker den sajt med flera fabriker AB Volvo har i Skövde och det är naturligtvis mycket glädjande.

Riktar tack till alla engagerade skövdebor

-Det hade aldrig gått utan alla otroligt drivna personer med hjärtan som slår för Skövde, säger Katarina Jonsson. Som företrädare för Skövde kommun vill jag rikta ett stort tack till personal och ledning för AB Volvo i Skövde.

-Det här är fantastiskt för Skövde ur både ett kort- och långsiktigt perspektiv. Det är många som är beroende av Volvo och ett företags närvaro av den här storleken. Det stärker helheten i Skövde och Skaraborg.

Volvo har en lång historia i Skövde

Enligt Skövde kommuns hemsida kan man läsa att Volvo har en över 150 år lång historia i Skövde, redan år 1868 grundades Sköfde Gjuteri och Mekaniska Verkstad som lade grunden för den verksamhet Volvo har i Skövde idag. Både AB Volvo som tillverkar lastbilar och Volvo Cars som gör personbilar har fabriker i Skövde som tillsammans sysselsätter cirka 5 000 personer.