Video på misshandel i Skövde sprids som en löpeld

Skövde misshandel
Foto: Foton från videon som cirkulerar.
En video där en ung pojke blir brutalt misshandlad av två andra i Skövde sprider sig som en löpeld i sociala medier just nu. I kölvattnet av videon går det stundtals hätska kommentarer.

Misshandeln sägs ha skett på Norrmalmskolan i Skövde

Enligt kommentarer verkar det som att misshandeln har skett på Norrmalmskolan i Skövde. Man kan i videon se hur en pojke får tar emot slag och sparkar mot kropp och huvud av två andra killar samtidigt som en tredje person filmar.

Skövdepolisen bekräftar att misshandeln skett i Skövde

Uppdatering 09.23: Skövde city news talade med Polisens presstalesperson på morgonen och de bekräftar att det är en händelse på Norrmalmskolan i Skövde. Händelsen är utredd av Polisen och pga gärningsmännens låga ålder har ärendet lämnats över till sociala myndigheter.

Skövdemisshandeln delad över 12000 gånger

Händelsen ska ha påträffat någon gång i mitten av augusti. Enligt sajten som tidigare var känd som Avpixlat, är bakgrunden till misshandeln att brottsoffret och dennes släkting har anmält gärningsmannen för misshandel. Artikeln har redan fått över 12.000 delningar (uppdatering: över 14.000 delningar kl 09.46 22 sep).

Sverigedemokraterna i Skövde har valt att publicera videon

Sverigedemokraterna i Skövde har valt att publicera videon på sin instagramsida. Skövde city news har ställt några frågor till dem angående publiceringen, men har ännu ej fått svar. Där har den i skrivande stund visats 478 gånger. Artikeln uppdateras efter att vi fått svar.

Gärningsmannen påstås bo utanför Skövde

Gärningsmannen har av flera olika individer pekats ut och bekräftats vara bosatt i Stenstorp.

Hårda kommentarer i sociala medier

Man kan se flera hårda kommentarer på vad som borde hända med gärningsmannen/männen i privata trådar på Facebook, t ex:
-“Han borde misshandlas”
-“Stryk ska de ha”