Veckans utvalda mål i Skaraborgs tingsrätt

Här hittar du korta referat om veckans mål i Skaraborgs tingsrätt. Under veckan tas fall om bl a djurplågeri, konkurser och drogrelaterade brott upp.

Måndag 11 februari 2019

Familjerelaterad start på veckan. Här är det åtal om umgänge med barn, skilsmässa och upphörande av förvaltarskap.

Tisdag 12 februari 2019

Drograttfylleri
En man misstänks för att under påverkan av narkotika framfört en personbil. Mannen misstänks även för grov olovlig körning genom att kört bil med ett återkallat körkort.

Onsdag 13 februari 2019

Misstänkt djurplågeri
Länsstyrelsen gjorde hembesök efter en anmälan om djurplågeri men när de anlände var hunden redan avliden. Framkomna uppgifter gjorde att Länsstyrelsen gjorde en polisanmälan gällande djurplågeri. I polisutredningen framkommer det att hunden har varit på veterinärkontroll där man upptäckte en sprucken juvertumör.

Veterinären ansåg att hunden omgående var i behov av hjälp på ett eller annat sätt. Djurägaren har dock inte tagit hunden till veterinären efter det utan istället har hunden fått gå i över tre månader med sin spruckna tumör och har därefter självdött. Hunden har under den tiden utsatts för onödigt lidande.

Åtal om olaga hot mm.
Den misstänkte, som är elev i samma klass som målsägandena, har för övriga klasskamrater och läraren sagt att han skulle få tag i en pistol och skjuta tre andra elever. Dessa tre satt för tillfället i ett närliggande rum och hörde ej det uttalade hotet.

Rattfylleri
Den 27 oktober 2018 stoppades och kontrollerades en man när han framförde personbil i höjd med Frösve kyrka. Mannen saknar körkort och blåste positivt i sållningsprovet och blev därför misstänkt för grovt rattfylleri. Alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft uppgick till 0,57 mg/l. Mannen är också misstänkt för olovlig körning genom att ha kört personbil utan giltig behörighet. Han erkänner grovt rattfylleri och olovlig körning.

Torsdag 14 februari 2019

Sexuellt ofredande
En man född 1971 hemmahörande i Skövde misstänks ha ofredat en kvinna, på ett sätt som man kan förväntas kränka den målsägandes sexuella integritet. Genom att släppa den handduk han hade på sig, blotta sitt kön och säga att hon fick göra vad hon ville eller annat med liknande innebörd.

Fredag 15 februari 2019

Dagen är fylld med mål gällande konkurser av företag och privatpersoner.