Valskyltar vandaliserade i Skövde

Storegården Val Vandalism
Här på Storegården låg många skyltar nedrivna och uppslitna.
För att nå ut med sina budskap till så många som möjligt har de etablerade partierna satt ut valskyltar runt om i staden. Tyvärr är det inte alla som vill att alla skyltar ska synas eller finnas kvar, och blir därmed vandaliserade.

Vid Storegården i Skövde var flertalet av skyltarna nerrivna.

Miljöpartiet i Skövde ägnade fredagskvällen åt att sätta upp deras valaffischer och passade på att sätta tillbaka skyltar – och förstås även för andra partier. Skövde city news frågade varför de tyckte det var viktigt att sätta upp alla partiers skyltar:

-Det spelar ingen roll vilket parti man tycker om eller inte. Miljöpartister, sossar eller sverigedemokrater; vi gör det här på vår fritid, för att vi vill att de som går och röstar den 26e Maj ska kunna göra ett informerat val. Vandalisering och försök att störa valet är ett slag i magen på demokratin.

-För oss i Miljöpartet är det en självklarhet att iordningställa vandaliserade valskyltar oavsett partitillhörighet. Demokratin står över politisk prestige.

Uttalande av Emil Forslund, gruppledare Miljöpartiet Skövde

Bild nedan är en faksimil från deras instagramsida.

Faksimil från Miljöpartiet i Skövdes instagramkonto.

Skicka gärna in fler bilder på vandaliserade skyltar till reporter@skovdecitynews.se och glöm inte att skriva plats och fotograf så uppdaterar vi artikeln. Vi ger ingen ersättning vid eventuell publicering, men är tacksamma för era bidrag.

Vill du skicka nyheten till någon eller dig själv? Välj det sätt du vill skicka med nedan. Vi ser bara att artikeln blivit delad, men inte vad ni skriver sinsemellan.