Tre bandintervjuer inför klubb Altruisms välgörenhetskonsert

Lastkaj 14 spelar på Klubb Altruism.
Lastkaj 14 spelar på Klubb Altruism. Foto: Martin Andersson.
Klubb Altruism är en klubb som erbjuder ett musikaliskt alternativ med inriktning åt det rockigare hållet. Skövde city news fick intervju med tre av banden.

Musiken på Klubb Altruism är åt det rockigare hållet med tonvikten på punk. Även ska-musik och hårdrock står dock på schemat. Klubben firade ettårsjubileum i maj och har sedan starten huserat i Skövde Kulturhus. Alla intäkter från deras merchandise och second hand-försäljning går oavkortat till välgörenhetsorganisationerna Suicide Zero och Kvinnohuset Tranan. 

KOR

KOR
Foto: Ninna Photography/Anna-Lena Ekström

Vilka är KOR?
-Vi är ett punkband från Kalmar-trakten, bestående av Johan, Martin, Lennart, Fredde och Ea. Lennart är bördig från Mariestad och spelade i nu avsomnade Harlequin, så viss representation från Skaraborg finns.

Vad kan vi förvänta oss/Vad kommer vi få höra?
-Det kommer bli lite gott och blandat med gammalt och nytt; vi har ju ändå hållt på ett tag. Vi kommer förhoppningsvis bjuda på ett gôtt ös i varierande tempo så publiken kan njuta!

Vad ser ni fram emot?
-Spelningen såklart, men även att träffa folket i publiken och runtomkring. Att knyta nya kontakter med band man inte träffat är alltid givande. Det blir dessutom första gången vi spelar i Skövde, så lite nya marker kommer utforskas. Vi ser även fram emot att hjälpa Suicide Zero och Kvinnohuset Tranan.

Vilken relation har ni till Skövde?
-Egentligen ingen alls, mer än att vi besökt någon spelning som publik. Förhoppningsvis får vi komma tillbaka och spela igen!


SENAP

Vilka är SENAP?
-SENAP startade 1993 av samma medlemmar som är med idag. Har våra rötter i Ljungby i Småland där vi än idag bor och repar.
Vad kan vi förvänta oss av spelningen?
-Spelningen i Skövde kommer innehålla en del nya låtar från vår nya platta ”Den mörkaste framtid är vår” men även en del gamla klassiker från både 90 talet samt början på 2000 talet. Kommer som alltid bli bra röj när vi spelar live.
Vad kommer vi få höra?
-Som sagt så blir det en blandning av gammalt och nytt material på spelningen. Kommer bli låtar som vi kör live för första gången.
Vad ser ni fram mot mest?
-Vi ser mest fram emot att få komma ut lira de nya låtarna från vår nya platta, skall bli intressant att se hur de tas emot av publiken. 


Kongressen

Fotograf: Kongressen (Herr Självutlösare) ? 

Vilka är Kongressen?
-Vi är 4 st killar från Karlskoga som startade Kongressen 2017. Jonas på trummor & sång, Peter på gitarr & sång, Rosen på bas & sång och Anders på gitarr & sång.
Vad kan vi förvänta oss av spelningen?
-Vi kommer att bjuda publiken på 2 nya låtar som inte finns inspelade ännu. 
Vad kommer vi få höra?
-Ni kommer att bjudas på hederlig punk på svenska och svettigt kommer det bli.
Vad ser ni fram emot mest?
-Vi ser fram emot att få göra en riktig grym spelning och att få hänga med trevliga människor.
Vad har ni för relation till Skövde?
-Ingen relation alls tyvärr förutom att vi vet att Körsbärsfettera är från Skövde.