Suljev och Ibrahimovic stannar i IFK Skövde

Armend Suljev och Amar Ibrahimovic stannar i IFK Skövde.
Armend Suljev och Amar Ibrahimovic förblir blåvita under år 2020. Foto: Viktor Ljungström
IFK Skövde startade säsongen under måndagskvällen. Nu kan klubben meddela att ytterligare två spelare har valt att förlänga sina kontrakt. Det handlar om målvakten Amar Ibrahimovic och yttern Armend Suljev.

Truppbygget till återkomsten i division tre är i sitt absoluta slutskede. Det senaste är att två nyckelspelare från föregående säsong väljer att stanna kvar i IFK Skövde.

Amar Ibrahimovic har IFK som moderklubb och varit föreningen trogen under hela sin karriär. 19-åringen har tillhört seniorlaget under flera års tid och var en avgörande faktor i kvalet tillbaka till division tre. Fem raka hållna nollor i de sista fem matcherna av säsongen där kanske straffräddningen mot KF Velebit i den första kvalmatchen sticker ut mest. Amar kommer bilda målvaktstrio med John Gustavsson och Mergim Rashica.

Armend Suljev var IFK Skövdes näst bästa målskytt under föregående säsong med tio fullträffar. Åtta utav målen kom i seriespelet och de två andra i det lyckade kvalet. Den väldigt tekniske yttern, som oftast håller till på högerkanten av planen missade endast två tävlingsmatcher under 2019. I truppen återfinns även storebror Arbitrim Suljev.

IFK Skövde startade som tidigare nämnt säsongen under måndagen. Första träningsmatchen kommer att spelas den 22:e februari mot IFK Mariestad på bortaplan.