Stökig helg med många ärenden för Polisen i Skövde

Polisbil i Skövde
Foto: Roderick Hristov
Vissa helger är mer hektiska än andra för rättsväsendet. Denna tillhör de lite mer stressande, om man tittar på antalet insatser och antalet samtal till SOS Alarm.

Lördagen 10 juni

Kl 16:15 åkte Polisen på ett förmodat trafikbrott på riksväg 26, Loringa Sjogersta. Redan kl 19:19 var det kvällen helgens första fall av fylleri som skedde på Gustav Adolfs gata.

I höjd med Igelstorp fick det bli en titt på ett trafikhinder på riksväg 59 kl 22:39 på fredagskvällen.

En halvtimme senare, blev det ett misshandelsärende kl 22:54 på Bogrens Salonger på S:t Sigfridsgata 3. Mindre än en timme senare så var det ett fall för Polisen angående fylleri på Prinsgatan strax innan klockan 12 på natten.

På den tidiga söndagsnatten, vid halv två-snåret, blev det ett ärende för fylleri i Skövde, strax följt av ett larm om inbrott på Östra gärdets gata. Så det blev en minst sagt händelserik helg i Skövde denna veckan.

Många samtal till SOS Alarm i Skövde kommun

Till SOS Alarm inkom 33 samtal under lördagen, varav 12 var pga sjukvårdsbehov och 5 st var rena polisiära ärenden. Tyvärr ringdes det under lördagen 6 st onödiga samtal till 112, som aldrig borde ringt dit överhuvudtaget. Risken med onödiga samtal som inte är av akut karaktär, är att samtal med akuta behov inte får lika snabb hjälp.

Dela artikeln: