Stefan Grynge serverar morotssoppa

Recept Stefan Grynge Morotssoppa med pepparrot

Stefan Grynge är känt namn inom svensk matkultur. Han har gett ut kokböcker, skrivit mer än 5.000 recept och är en erkänd auktoritet inom matkonsten i Sverige. Denna veckan serveras en vegetarisk maträtt.

Vad har du valt för gott recept idag?

-Det är många som frågar mig om vegetarisk matlagning. Jag har publicerat många vegetariska recept på min sida på Instagram. Jag har den här gången valt att komponera och laga en god purésoppa.

Stefan Grynge

Här hittar vi en lättlagad slät morotssoppa som dessutom är billig – utan att smaka det! Pepparroten ger maträtten karaktär och fräschör.

Recept Stefan Grynges morotssoppa med pepparrot

Koka 500 g grovskurna morötter, 1 grovhackad gul lök, 3 cm riven pepparrot, 2 msk tomatpuré i 6 dl vegetarisk buljong och ½ dl vitt vin i ca 10 minuter.

Tillsätt 2 dl havregrädde (funkar med vanlig grädde eller crème fraiche), salta och peppra. Koka ytterligare 5 minuter. Mixa sedan till en slät och fin purésoppa.

Smaksätt med salt och peppar. Blanda lite av soppan med tomatpuré och lite med créme fraîche och gör ett mönster på soppan.

Smaklig måltid!


Fler recept från Stefan Grynge

Kokta höns med curry på mitt vis

Smör- och vitvinsbräserad laxfilé med baba ganoush

Sashimi i kuber

Fakta: Vem är Stefan Grynge?

Grynge har fått Stora matkulturpriset, utmärkelser för sina gastronomiska insatser och gör ständigt nya recept till sina över 2700 följares glädje på instagram. Han gick i pension för ett tag sedan, men hoppade på arbetsspåret igen med att bland annat konsultera inom matkonsten, vilket vi är tacksamma för. Här delar han ett utvalt recept med Skövde city news varje vecka.

Följ Stefan Grynge på instagram här.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*