Startar portabel live streaming-studio i Arena Skövde

Camilla Rickstrand
Foto: Roderick Hristov

Nya tider kräver nya lösningar. Företaget Rickstrand & Co erbjuder nu företagare och privatpersoner att hyra en studio med webbsändningsmöjligheter.

Det känns verkligen som en riktig studio när vi kliver i rummet som är fyllt med strålkastare, teknik och kamerautrustning. Camilla Rickstrand, som är ägaren till företaget visar runt mig i den gemytliga miljön.
-Så länge folk inte vågar åka ut, får företagen åka till kunderna, säger Camilla.

Camilla Rickstrand
Camilla Rickstrand. Foto: Roderick Hristov

När och hur kom du på idén?
-Jag träffade två killar och var med på en utbildning om ledarskap som de hade, bland annat om hur man skulle klara av vardagen i coronatider. Då tänkte jag att det här borde fler lyssna på. Vi skulle egentligen varit igång för några veckor sedan, men pga av att en av fick feber, fick vi snällt vänta, berättar Camilla.

Camilla Rickstrand
Camilla i studion som för tillfället är iordningställd för ett webbinarium. Foto: Roderick Hristov

Vem tror ni borde nyttja tjänsten?
-Alla som vill nå sina nya och gamla kunder och kontakter på distans, och vill få hjälp att sända live på nätet. Man kan boka studion för att exempelvis genomföra ett webbinarium, hålla en presentation, visa nya produkter eller anordna en presskonferens. Det skulle eventuellt kunna vara någon modebutik i Skövde som vill visa och exponera sina kläder eller smycken.

Andreas Rickstrand
Andreas Rickstrand. Foto: Roderick Hristov

-Eller det kanske finns någon bilhandlare som vill visa några nya bilmodeller i sin bilsalong, fyller Andreas Rickstrand i. Andreas är den som sköter tekniken i den nyuppsatta studion.

Coronaviruset påverkar efterfrågan

Väntas efterfrågan öka pga samhällsläget just nu?
-Nu har vi precis lanserat det, men vi hoppas det. Lösningen gjorde vi för vår egen del från början, för att kunna sända webbinarier, men nu hoppas vi att företag ska kunna hyra studion. Vi har personalen, tekniken och erfarenheten så att de kan fokusera på budskapet, avslutar Camilla.