Spelföretag i Skövde släpper sitt andra dataspel

Skövdeföretaget Angry Demons nysläppta spel Apsulov: End of Gods
Bild från skövdeföretaget Angry Demons nysläppta spel Apsulov: End of Gods
Spelbolaget Angry Demon startades 2017 av fem studenter vid Högskolan i Skövde där de studerade spelutveckling. Nu släpper de sitt andra spel och hoppas på en succé.

Angry Demon är baserade i Skövde och har sitt kontor på Science Park Skövde. Deras debutspel Unforgiving – a Northern Hymn släpptes 2017 och har spelats av över 47.000 människor världen över. Spelet är inspirerat av nordiska folksagor och mytologi och utspelar sig i en mörk svensk skog där alla sägner och sagor är verkliga.

Försäljningen gick över förväntan

-När vi släppte Unforgiving gick det över förväntan. Några av världens största skräckspels youtubers spelade det och spelet mottogs väldigt väl. Det gav oss nog blodad tand, så nu gör vi något ännu mer nytänkande och det ska bli spännande att se hur det tas emot den här gången. säger Caroline Petri som är spelutvecklare på Angry Demon Studio.

Det nya spelet Apsulov: End of Gods är ett spel där nordisk mytologi kombineras med science fiction i ett skräckfyllt äventyrsspel. Människan driver för djupt i sitt sökande av gudarna, det de hittar var aldrig menat för deras värld på ytan i Midgård. När teknologi och mytologi möts skapas kaos och elände i människornas rike. Ta dig genom denna värld för att avslöja hemligheterna kring mytologin, artefakter och Yggdrasils riken.

Nordisk mytologi blandat med science fiction

-I detta spel ville vi prova något annorlunda genom att placera den nordiska mytologin i en framtida, science-fiction värld. I den korta beskrivningen av spelet kallar vi det ett “framtida viking-skräck”-spel och det har ingen spelat förut! säger John Kalderon som är VD på Angry Demon Studio.

Se ett no commentary game play från spelet

Spelet släpps på PC genom spelplattformen Steam och spelet har 18-årsgräns.

Dela artikeln: