Snattade på Stadium och ICA Maxi i Skövde – åtalas för sex olika brott

Elins Esplanad i Skövde
Foto: Roderick Hristov

Kvinnan som är född 1990 åtalas för ringa stöld på Stadium och ICA Maxi i Skövde. Nu väntas åtal på sex olika brott som hon är misstänkt för.

Ringa stöld av tröja på Stadium vid Elins esplanad

Hon misstänks för att ha stulit en en tröja på Stadium vid Elins esplanad den 9 januari 2019 till ett värde av 529 kr. Detta brott har hon erkänt i förhör.

Skadegörelse och ringa stöld på Stadium i Skövde city

Kvinnan misstänks även för att den 19 mars samma år, ha stulit ett par skor av märket Adidas till ett värde av 499 kr. Detta ska dock ha skett på Stadium i Skövde city. Hon ska enligt åklagaren ha förstört eller skadat två jackor genom att klippa eller på annat sätt göra hål i dem, och då ska skador för 1 298 kronor har uppkommit.

Våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott

När poliserna skulle ta med kvinnan till vårdcentral för en kroppsbesiktning i samband med händelsen den 19 mars, ska hon ha krängt med kroppen, samt sparkat med benen och fäktat med armarna för att hindra poliserna. Där gjordes en provtagning och hon är även misstänkt för ringa narkotikabrott då provanalysen visade på att hon har olovligen använt klonazepam, alprazolam, kokain, amfetamin och MDMA, vilket samtliga är narkotiska preparat.