Skövdeföretag nominerade till Visa vägen-priset

Skövde gravyr nominerade för Visa vägen-priset
Visa vägen-priset delas ut av Samhall och uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden. Och skövdeföretaget Skövde Gravyr har nominerats.

Över 10.000 röster redan

Priset går till de arbetsgivare och eldsjälar som förstår att det är viktigare att se till vad en människa kan, i stället för till vad de inte kan. Helt enkelt till de som är kloka nog att se till en persons funktionsuppsättningar. Inte för att vara snälla och vilja väl, utan för sin egen verksamhets bästa. Redan nu har över 10.000 röster inkommit.

Två kategorier i nio regioner

Priset har delats ut sedan 2008 i olika former. 2018 instiftades nio regioner i vilka priset delas ut, med andra ord prisas nio arbetsgivare och nio eldsjälar. De regionala vinnarna går sedan vidare till final och tävlar om de åtråvärda nationella priserna. Bara en arbetsgivare och en eldsjäl kommer att ta hem de nationella priserna. Det är Visa vägen-juryn som utser vinnare.

Arbetgivarpriset går till organisationer, företag, kommuner eller andra sammanslutningar som har inkluderingen och öppnandet av arbetsmarknaden som en del av sin verksamhet. 

Motivering för Skövde Gravyr

Skövde Gravyr AB har under många år alltid haft dörrarna öppna och arbetat med inkluderande verksamhet. På ett öppet och hjärtligt sätt har företaget haft dörrar öppna för personer som behöver arbetsträna, praktiskt eller socialt, praktisera för erfarenhet eller via studier. Företaget har på ett föredömligt sätt agerat tydligt vad som gäller vid praktik, förutsättningar till fortsättning och levt upp till det som de sagt. Skövde Gravyr AB bryr sig om sin personal, det lokala näringslivet och samhället i stort. De visar detta genom att ta ett stort samhällsansvar och verkar mot utanförskap!

Namntung jury

Visa vägen-juryns uppgift är att hylla och sätta ljus på de arbetsgivare och eldsjälar som dagligen lyfter människor genom att tro på deras förmågor och se funktion istället för hinder. Däribland finns namntunga Jan Scherman, H.K.H Prins Daniel och Bettina Kashefi, chefekonom på Svenskt Näringsliv.