Skövdebandet MILE på europaturné i höst med Corroded

MILE
Skövdebandet MILE. Foto: Johannes Lindh.
Det går bra nu för skövdebandet MILE. Ett nytt management- och bokningbolag med de rätta kontakterna öppnade dörrarna till Europa.

Skövdebandet MILE ska alltså vara support till Corroded som är ett svenskt hårdrocksband från Ånge som det rullat på bra för tidigare. Bandet har spelat på Sweden Rock och andra stora festivaler, samt spelat utomland på tidigare turnéer. De vann också “Årets Svenska Genombrott” på Bandit Rock Awards 2009 och har varit sexa på Sverigetopplistan.

Grattis till möjligheten! Hur kommer det sig att det blev ni som får chansen att vara supporta Corroded på turnén?
-Vi har letat efter en passande turné ett tag och nu har vi bytt management/bokningsbolag till Kingart, som har de rätta kontakterna. Kingart hade kontakt med lite olika band inför en Europaturné och Corroded var ett perfekt band att åka med kände vi. Corroded ville gärna ha med oss så då tackade vi självklart ja, säger Fredrik Palm som är gitarrist i bandet.

Var det ett svårt beslut att fatta?
-Vi har fått många förfrågningar av fans om att komma till Danmark och Tyskland så nu kan vi äntligen komma dit och spela för dom som inte kan se oss i Sverige. Vi kommer att spela i Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Frankrike. Det här blir en riktigt stor chans för oss att visa vad vi går för och imponera på både publik och Corroded, svarar Fredrik Palm.

Vad blir det tuffaste att ge sig ut på en sån här turné?
– Den största utmaningen blir att hålla samma nivå på live-framträdandet 12 kvällar i rad. Det är som ett tufft träningspass varje kväll så det gäller att hålla sig frisk och sova så mycket man kan i bussen, avrundar Fredrik.

MILEs cover av John Lundviks “Too late for love”

Tidigare har Skövde city news skrivit om deras framgångar med MILEs cover på John Lundviks “Too late for love” som du hittar här.

MILEs senaste album på Spotify

Dela artikeln: