Skövdebandet Ammotrack återförenas

Skövdebandet Ammotrack återförenas.
Skövdebandet Ammotrack återförenas. Foto: Tobias Andersson

Mikael de Bruin, sångare i Ammotrack har släppt nyheten om att bandet ska återförenas igen. Skövde city news fick ett intervjutillfälle.

Hur skulle ni bäst beskriva er musik för den som inte hört er förut?
-Vi spelar hårdrock helt enkelt. Denna fråga känns inte helt enkelt att ge några långa svar på. In och lyssna på youtube ? Bandet består av Mikael de Bruin, sång, Sebastian Nero, gitarr, Anders Franssohn, trummor och Jonas Jeppsson, bas.

Vad var det som gjorde att ni valde att återförenas?
-Vi har en stark vänskap och en passion till musiken och sen är vi alla på rätt plats i livet. Det är musiken som fört oss samman.

Alltid varit vänner

Hur har det känts att hitta tillbaka till varandra, både musikaliskt och som vänner?
-Vi har alltid varit tighta vänner och musiken har vi aldrig släppt taget om. Men känslan inför att vi som band igen har möjlighet att släppa musik och nå ut till de som gillar vår musik är magisk, säger Mikael de Bruin.

Har det påverkat er musikaliska inriktning, eller låter ni exakt som tidigare?
-Skulle nog säga att vi har uppdaterat soundet en del, men de som hört oss och gillar det vi gjort tidigare lär inte bli besvikna. Vi har haft förmånen att jobba med Sebastian Forslund (The Night Flight Orchestra) och Thomas ”Plec” Johansson som mixat och mastrat vår nya singel ”Break It Out”.

Fokus på singeln “Break It Out”

Vad händer den närmaste tiden, blir det inspelningar i studio, spelningar på scen eller siktar ni på schlagerfestivalen ännu en gång?
-Just nu ligger fokus på singeln ”Break It Out”. Vi kommer inom den närmsta tiden att spela in musikvideo. Om allt går som det ska så kommer blir det release i april/maj. Sen finns det planer längre fram men det är inget som är klart, avrundar Mikael de Bruin artikeln.

För den som inte orkar vänta tills april, kan man här lyssna på en annan låt från Ammotrack, “Hitman”.