Skövde Saints BSK tillbaka i seriespel 2020

Skövde Saints BSK - Skövde city news
Foto: Privat
I 22 år (1990-2012) hade Skövde Saints BSK haft med ett herrlag i basebollserien. Nu är det dags för en satsning igen.

Herrlaget gick från det som då kallades division 2 och 1 (nuvarande regionsserien) och ända upp till högsta nivån, Elitserien.

Men på grund av bristande ungdomsverksamhet, och med det inga egna produkter som kunde ta steget upp i seniorlaget, tillsammans med att större delen av lagets spelare slutat, fanns det inget lag 2013.

En jättesatsning gjordes då på rekrytering och framförallt på att få igång en välfungerande ungdomsverksamhet. 2018 gjorde man ett nytt försök att vara med i regionsserien, men trots en utförd säsong kunde man tyvärr inte fortsätta då laget återigen tappade spelare.

Ungdomar har klivit upp till seniorlaget

I lördags hade herrarna spelarmöte inför den kommande säsongen. Tack vare den satsning man gjort på ungdomar åren innan har nu ett flertal spelare kunnat ta klivet upp till seniorlaget. Laget har även ännu en gång fyllts på av nya spelare, och frågan dök upp på nytt; Är Saints seniorlag i baseboll redo för seriespel år 2020?

Det kommer bli tufft, truppen är tunn och tränarsituationen är fortfarande oklar, men 2020 är året som Skövde Saints BSKs herrar är tillbaka i regionsserien.

Mattias Grimstoft, en av Skövde Saints grundare, talar positivt om basebollens framtid.

-Det har varit tuffa år och många spelare som kommit och gått. Tyvärr har vi inte lyckats hålla kvar dem. Men jag tror verkligen på detta laget och våra ungdomar som har många säsonger framför sig. Vi har ett gäng här som älskar och lever för sporten, och det värmer verkligen i hjärtat.

Text: Alexandra Weinö Grimstoft