Skövde- och skaraborgsprofil föreläste och nätverkade

Skövdeprofilen Michael Saliba och Mercedes
Skövdeprofilen Michael Saliba och Skaraborgsprofilen Mercedes Murat möttes på LinkedIn via gemensamma kontakter
Drygt 50 personer samlades på Hotell Scandic Billingens festvåning för att nätverka och inspireras av business influencern Michael Saliba. Han bjöd på en energisk föreläsning under lunchen med budskapet att ju större och starkare nätverk du har desto större möjligheter har du att lyckas i livet.

7 av 10 jobb i Sverige tillsätts genom kontakter

Michael Saliba är född och uppvuxen i Södra Ryd, Skövde där hans enda livlina som höll honom kvar var fotbollskarriären, som fick ett abrupt slut i en match där han skadade knäet. Han lyckades vända en destruktiv livsstil till att hjälpa andra och skapa en positiv skillnad i människors liv.

Han startade ett konto på plattfomen LinkedIn och har i dag över 40 000 följare. Utmaningen #LinkedInSalibaChallenge har bidragit till att generera över 500 jobb och en kvarts miljon till välgörenhet på ett år. Detta möjliggjordes genom deltagarnas personliga nätverk, där de använt sig av sina kontakter i utmaningen. Michaels mål är att bygga Sveriges starkaste nätverk. Denna nätverkslunchen arrangerades av Michael Saliba i samarbete med Ranstad och Veteranpoolen.

Mercedes Murat gästföreläste

Som gästföreläsare hade han bjudit in en annan Skaraborgsprofil, Mercedes Murat, en konstnär som lyckats skapa ett världsnätverk genom sin unika konst och galleri på Istrum gård. Resan dit har dock inte varit spikrak.

Vägen kantades av en personlig tragedi som fick henne att lämna landet. Genom en enda kontakt i Spanien lyckades hon så småningom bygga upp sitt världsnätverk och hitta vägen till möbelkonsten, glasmåleriet och Istrum gård. Hon menar att man måste hitta sin egen stil att nätverka och att kvalitet är viktigare än kvantitet.

Träffades på LinkedIn via gemensamma kontakter

Genom gemensamma kontakter och plattformen LinkedIn träffades Michael Saliba och Mercedes Murat och bestämde sig för att föreläsa tillsammans i Skövde. Mercedes gästar även Salibas podcast inom kort.