Skövde HF bjuder på hög kvalitet på lagen i Annliz cup

Skövde HF - Annliz cup
Foto: Skövde HF
Skövde HF har arrangerat Annliz Cup sedan 2013 och i år har man verkligen slagit på stort. Båda SM-finalisterna, IK Sävehof och Skuru IK spelar försäsongscupen och flera utländska lag av rang besöker också Skövde 8-11:e augusti.

Starkaste laget i cupen är Rumänska, CSM Bukarest, med spelare som Norska, Nora Mörk och Svenska, Linnéa Torstensson. Linnéa som utvecklades i Skövde HF innan proffskarriären tog fart spelar med riktiga stjärnspelare i Bukarest. Christina Neagu, fyra gånger vald till världens bästa spelare och Andrea Lekic, vald en gång, är några andra mycket intressanta spelare i laguppställningen.

Anders Wiik, Ordförande Skövde HF
Foto: Skövde HF

Nöjd ordförande

– Det är den klart starkaste Annliz Cup vi levererat hittills och vi är oerhört glada av att alla lagen valt Skövde som försäsongsturnering, säger Anders Wiik, Ordförande i Skövde HF. Vi hoppas på storpublik som vill se damhandboll av högsta klass och samtidigt få vara med på ett häftigt evenemang.

Aktiviteter mellan matcherna

Årets Annliz Cup har utvecklats även utanför planen där mat och dryck kommer finnas till försäljning samt ett antal olika aktiviteter för publiken att aktivera sig mellan matcherna.

– Vi samarbetar med en lokal cateringfirma som kommer erbjuda god mat men också servera öl, cider mm för att publiken ska göra en heldag i handbollens tecken. Området kommer vara inhägnat och vi hoppas på fint väder under cupdagarna.

Spelschemat är klart och Skövde HF tar sig an CSM Bukarest i en öppningsmatch torsdagen den 8:e augusti där lagen kommer stanna kvar på planen efter matchen för fotosession och autografskrivning.

Föreningar i hela Skaraborg inbjudna

– Vi har bjudit in föreningar i hela Skaraborg till den matchen för vi tror ungdomslag vill åka tillsammans och få en glimt av stjärnspelarna i Bukarest. Det vore jätteroligt om vi kunde få till en fullsatt Idrottshall den kvällen, som en försmak på hur det kan bli i SHE i år där Skövde HF valt att förlägga matcherna i gamla anrika Skövde Idrottshall.

– Den kanske absoluta höjdpunkten blir nog på lördagen när IK Sävehof möter CSM Bukarest. Bägge lagen ska spela Champions League i år och det är nog första gången i Skövdes historia som vi kan erbjuda en match mellan två champions league lag, säger Wiik.

Vad är den stora utmaningen med att genomföra en cup med så hög nivå?
-Det är mycket som ska klaffa. Logistiken ska fungera och då det är i semestertider kanske inte alla är hemma som vi behöver hjälp av för att arrangera cupen. Sen är det inte lätt att få till lag av så hög kvalitet, svarar ordförande Anders Wiik, från Skövde HF.

-Det kräver engagemang och ett säljarbete för att övertyga varför lagen ska välja just vår cup. I år har vi varit väldigt bra på det, avrundar Anders Wiik.

Deltagande Lag: CSM Bukarest, IK Sävehof, Skuru IK, Skövde HF, Kungälvs HK, AJAX København, TTH Holstebro, DHC Slavia Praha.

Dela artikeln: