Skövde city news blir Skaraborgs Nyheter

Roderick Hristov och Christian Svensson
Roderick Hristov till vänster i bild, med nya delägaren Christan Svensson.

Skövde city news tar ett stort steg framåt och utökar nyhetsbevakningen till hela Skaraborg. Dessutom blir det ägartillskott i företaget.

Skaraborgs bäste blåljusbevakare ansluter sig till företaget

Skövde city news grundare och ägare Roderick Hristov har tagit in en ny partner och delägare i företaget, Christian Svensson från Skaraborgswebben. Han har mångårig erfarenhet som frilansjournalist och kunskaper om bevakning av bland annat blåljusnyheter. Christian har sålt bilder till SVT, Aftonbladet, Göteborgsposten samt lokala tidningar som Skövde Nyheter och SLA.

-Nu kommer vi ha Skaraborgs bästa blåljusnyhetsbevakning, berättar Christian.

Uppskattas av både annonsörer och läsare

-Vi gör förändringen av två anledningar. Vi tror att läsarna vill läsa om exempelvis dubbelmordet i Hjo eller storbranden i Skara, även om man bor, lever eller verkar i Skövde, säger Roderick Hristov.

-Den uppmärksamme läsaren har kanske noterat att vi har gjort tester då vi smugit in artiklar om händelser i andra städer den senaste tiden. Dessa har vi mätt antalet läsningar på och noga analyserat vilket betyg som läsarna gett till artiklarna. Det har varit mycket gott, säger Roderick.

Annonsörerna når fler och rätt läsare

Den andra anledningen är att flera annonsörer efterfrågat möjligheten att synas med sina annonser i nyhetsartiklar som är riktade mot enskilda städer som exempelvis Skövde, Falköping, Lidköping, Skara och Mariestad. Parallellt med detta vill flera annonsörer kunna nå ut med sitt budskap till hela Skaraborg samtidigt.

-En annonsör för en lokal restaurang, frisör, hantverksfirma eller butik i Falköping vill förmodligen bara synas i Falköpingsartiklar, medan ett köpcentrum eller en husvagns/bilåterförsäljare har allt att vinna på att synas i hela Skaraborg, avslutar Roderick.

Går mot strömmen – fortsätter med gratis nyheter

-När alla andra nyhetsleverantörer sluter sig bakom betalväggar gör vi precis tvärtom. Vi fortsätter att vara gratis, även om det blir mer nyheter framöver.

-Tidningsläsandet minskar drastiskt för varje år och läsarna flyttar sin nyhetskonsumtion till internet. Vi tror stenhårt på det här konceptet med en rak och enkel rapportering om händelser i Skaraborg, berättar Christian.

Skövde city news och Skaraborgs Nyheter ökar mest av alla

Skövde city news, eh, förlåt, Skaraborgs Nyheter, beräknas bli den andra störste nyhetsbevakaren sett till antalet följare i sociala medier i Skaraborg, efter att sammanslagningarna i ägarstrukturen är avklarade. Detta har uppnåtts på bara drygt ett års tid.

-SLA har vi då redan passerat och vi är hack i häl på Skövde Nyheter. Men om några få månader kommer vi förmodligen vara störst i Skaraborg. Vi är de som ökar mest och då har vi inte ens börjat marknadsföra oss mot de andra städerna, säger Roderick.

Kan läsa Skaraborgs Nyheter redan nu

Vill man som läsare redan nu se exempel på hur nyhetsflödet ser ut kan man bege sig till www.skaraborgsnyheter.se. Notera att sajten är under uppbyggnad och att förändringar och tester kan ske. Vissa få artiklar kan dubbelexponeras på sajterna men det får man ha överseende med i början.

Önskar man som läsare enbart läsa ex Mariestadsnyheter, väljer man Mariestad som ort i sajtmenyn.

Som läsare behöver man inte göra något

Du som redan följer Skövde city news i sociala medier på Facebook och Instagram behöver inte göra något. Du kommer enbart märka av en logo- och namnförändring samt att du får förslag på nyheter att läsa från hela Skaraborg.

Skövde city news logo byts ut.

Alla läsare från Skövde city news och Skaraborgswebben kommer framöver att per automatik dirigeras om till Skaraborgs Nyheter. Man kan passa på att lägga ett bokmärke i sin webbläsare redan nu.

Öppnar dörren för nya partners och delägare

-Dörren hålls alltid öppen för förslag till spännande samarbeten eller delägarskap. Speciellt för de som kan tillföra kompetens inom exempelvis annonsförsäljning, avrundar Roderick. Det finns mycket kompetens hos redan befintliga bolag och förmågor som vill hoppa på ett företag som växer och utvecklas.