Skövde Atlet- och Brottarklubbs Simon Karlsson tog silver vid Ungdoms-SM i brottning

Simon Karlsson, Skövde Atlet- och Brottarklubb
Foto: Bert-Ola Karlsson
Skövdesonen Simon Karlsson har haft några intensiva förberedande veckor med enbart fokus på U-SM. Men nu kom äntligen belöningen under söndagens tävling då han vann en silvermedalj.

Efter några trevande men stabila matcher under lördagen höjdes ribban på Simons brottning på söndag morgon då sista poolmatchen blev mot Hugo Jörgensson, Bjuvs BK. Där avgjorde Simon matchen en kort stund in på andra halvlek med siffrorna 10-0 och teknisk överlägsenhet.

Skövdebrottaren mötte Alexander Vafai från Örgryte i finalen

I finalen blev det tyvärr en bevakande brottning, då båda brottarna känner varandra väl. Både Simon och Alexander har gått sida vid sida under många år. Men idag drog Alexander från Örgryte det längsta strået.

I första halvlek fick Simon en passivitetsvarning emot och i samband med det gjorde Alex en rullning och 3-0 i underläge, Simon öppnade andra halvlek oerhört starkt, fick passivitetspoäng med sig samt en etta till och ställning var nu 3-2.

Tyvärr stod sid det resultatet tiden ut. Simon säger som enda kommentar till matchen:
-Jag förlorade inte ett guld utan vann ett silver. Att bli tvåa på SM, är stort. Det kommer jag med största säkerhet tänka i morgon, när jag fått lite distans till det hela, säger Simon Karlsson.