Skövde 6-timmars löper på bra i Boulonger

Skövde 6-timmars i Boulongerskogen
Här springer en glad, men något trött Zlatan Basic vidare och njuter.

Team Ultra Sweden LK arrangerar idag Skövde 6-h och startskottet gick kl 10.00 vid Kårhuset i Boulongerskogen.

Många deltagare i Skövde 6-timmars – men deltagarantalet har minskat

Skövde city news intervjuade en av arrangörerna, Peter Eriksson om tävlingen. Peter har sprungit mycket på 80-talet och sprang själv sitt första marathon 1999 och det senaste var 2007. Han säger att det är något färre deltagare nu jämfört med tidigare och att det har att göra med att det arrangeras fler lopp och det är större konkurrens om deltagarna. Bland annat har deltagarna sökt sig till de populära trail-loppen.

Den här tävlingen arrangeras med bl a Reima Hartikainen som tävlingsledare och tillsammans med 6-7 funktionärer.
-Vi har haft 168 startande på 6-timmars. Men det finns andra deltävlingar, man måste alltså inte springa i 6 timmar och man kan bryta när man vill. Men det finns även 1- och 3-timmars som hade 27, respektive 4 startande, säger Peter.

Varför är 6-timmars en bra tävlingsform?
-Det är perfekt för de som vill testa om de klarar ett marathon. Många blir väldigt positivt överraskade, säger Peter Eriksson. Banan är väldigt vacker och ett varv är 1490 meter, så utsikten får man njuta av många gånger under 6 timmar.

“Det börjar kännas lite tungt nu”

En av deltagarna är Zlatan Basic som har anmält sig till 6-timmars. Han säger att han försöker komma över 6 mil, men får se om det går idag.

-Jag ska försöka njuta så mycket som möjligt i alla fall, säger han och ler innan han springer iväg.

Vid varje varv runt Boulongersjön finns det rikligt med mat och dryck i form av vatten, sportdryck, cola, saft, kaffe, bröd, chips, korv & bröd,
köttbullar, godis, choklad, banan och all frukt som krävs för att man ska orka springa i 6 timmar.

Video från Skövde 6-timmars (under 60 sek)