Skolavslutningsfesten Sista natten med gänget ställs in

Skara Sommarland
Foto: Jesper Anhede/Skara Sommarland

Nu har samtliga skolchefer i Skaraborgs träffats och beslutat att ställa in det som många skolungdomar sett fram mot – Sista natten med gänget.

Det är förstås med anledning av spridningen av coronaviruset som man fattat det tråkiga beslutet. Beslutet fattades under fredagen då samtliga skolchefer i Skaraborg träffades för ett möte.

— Självklart är det ett tråkigt beslut att förmedla, det är ett stort och uppskattat arrangemang där många samarbetar för våra ungdomar. Men hälsan går före allt, säger Katarina Lindberg, chef för sektor barn och utbildning i Skövde kommun.

Enighet bakom beslutet

— Vi förhåller oss till den satta gränsen på 50 personer på samma plats. Med tanke på den rådande situationen och alla evenemang som ställs in och skjuts upp så är det ett självklart beslut, avslutar Katarina.

Sista natten med gänget är en skolavslutningsfest som arrangeras årligen för alla avgångselever i årskurs nio. Tillsammans firar de in sommarlovet under Sveriges största drogfria skolavslutningsfest på Skara Sommarland.

— Vi behöver alla ta vårt ansvar för att få stopp på smittspridningen, säger Katarina Lindberg som även är ordförande i skolchefsnätverket.