Skaraborgs Tingsrätt – utvalda mål för vecka 9

Umgänge med barn, våld mot tjänsteman, olaga hot, narkotikabrott. Det är några av de tragiska fall som tas upp i Skaraborgs tingsrätt under veckan.

Kvinna med skyddad adress

Måndag 25 februari 2019

Umgänge med barn
En kvinna yrkar på att hennes tidigare man som är uppvuxen i Skövde, inte ska få ha något umgänge alls med deras gemensamma barn. Bland skälen för detta nämns narkotikamissbruk och att hon är rädd för honom. Mannen har haft chans att träffa barnen vid specifika tillfällen och efter godkänt drogtest, men har då inte infunnit sig. Kvinnan lever idag på skyddad adress.

Armbågade ordningsvakt

Tisdag 26 februari 2019

Våld mot tjänstman
Målsäganden är en ordningsvakt som under ett evenemang hade omhändertagit en man eftersom han var för berusad. Vid grindarna till evenemanget kom den då den omhändertagnes bror, tillika misstänkt och slår målsäganden hårt i magen med en armbåge, enligt polisrapporten. Vakten yrkar på ersättning med 6.000 kr för sveda och värk.

Misshandel i matvarubutik
Enligt förundersökningsprotokollet berättar offret att en för honom helt tidigare okänd person kom fram till honom i butiken och skrek: “Jag ska nita dig din jävel”. Offret fortsatte att gå varpå mannen kom fram och knöt sin näve mitt framför hans ansikte. Offret blev därefter knuffad väldigt hårt i ryggen utav mannen vilket ledde till att han föll till golvet.

Restauranggäst åtalas för sexuellt ofredande på servitris
I förundersökningsprotokollet berättar servitrisen att hon hade skjorta och kjol på sig. Den åtalade började långsamt med att kommentera att det är sexigt med kjol och kommenterade hennes kropp. Mannen påstås också säga andra grovt kränkande tillmälen om kvinnan.

Hot mot tjänsteman
En äldre man är delgiven misstanke om skadegörelse och hot mot tjänsteman. Han misstänks för att ha slagit sönder en fönsterruta på förarsidan till en buss. Detta skedde i samband med att bussen stannade intill den misstänkte då busschauffören uppfattat det som att misstänkte ville något då han vinkat åt bussen, när han skulle köra förbi.

Enligt förundersökningsprotokollet uppger busschauffören att mannen då sagt att han ska slå denne om han inte öppnar dörren till bussen. Han ska ha skrikit hotelserna flera gånger, först i samband med att han krossade rutan på förarsidan och även sedan han sprungit runt bussen och försökt bända upp dörren in till bussen.

Enligt ett vittne ska den misstänkte ha skrikit “Kom ut din jävel så ska jag slå dig!”. Händelsen finns inspelad av bussens övervakningskamera.

Ånger fick kvinna att ange sig själv för narkotikabrott

Onsdag 28 februari 2019

Narkotikabrott
En kvinna ringde in och angav sig själv. Hon uppgav att hon köpt cannabis under gårdagen och att hon skulle sälja den i mindre portionsförpackningar men att hon nu ångrat sig. 23 gram cannabis har beslagtagits då polispatrull anlänt till hennes hem.

Olaga hot framfördes till Socialtjänstarbetare
En man som vägrats att ta del av uppgifter för ett barn som han inte har vårdnaden för, åtalas för att till anställda i Socialtjänsten sagt att han ska döda barnets mor inom loppet av tre månader.

Elins Esplanad fick besök av ett par som inte tänkte betala

Torsdag 1 mars 2019

Grovt rattfylleri
Polispatrullen hade avslutat sitt arbetspass när de uppmärksammade att bilen framför vinglade och fick motorstopp flera gånger. Mannen misstänks nu för att ha kört personbil efter att ha druckit alkoholhaltiga drycker i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft uppgick till 0,66 milligram per liter. Det hände i november 2018, på Lumbergatan i Skövde.

Narkotikabrott och stöldturné i Elins Esplanad
Polispatrullen blir beordrade till den misstänkta brottsadressen när en person har ringt 112 då de tror att personer ska ta sig in i en lägenhet. När patrullen kommer till platsen möter den misstänkte som påvisar ett beteende som är brukligt vid narkotikabruk. Mannen åtalas för narkotikabrott.

Samtidigt åtalas mannen och en kvinna för stölder på ICA Maxi och Clas Ohlson i november. Från ICA stals hörlurar, en Babylisstång och kosttillskott. På Clas Ohlson stals en mängd diverse varor: rörlampa, glasburk, koppargalge och en linjal. När ordningsvakt grep mannen hade han över 13 gram narkotika i sina kalsonger.

Fredag 2 mars 2019

Blandad kompott
Edgångssammanträden, konkurser och fastställande av moderskap samt ett mål om umgänge med barn, avslutar arbetsveckan för Skaraborgs tingsrätt.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*