Mycket arbete ligger bakom premiären av Djungelboken

Djungelboken i Skövde
Foto: Magnus Finbom
Regissören och producenten Niclas Johansson berättar om hur det är inför premiären i helgen för uppsättningen av Djungelboken med Skövde Musikteater på Skövde Stadsteater.

Berätta om uppsättningen och vilka ni som medverkar är?
– Manuset till vår version av Djungelboken är skriven av Johan Gille och den nyskrivna vackra och roliga musiken är gjord av Fredrik Åkerblom. Originalberättelsen är ju skriven av Rudyard Kipling, berättar Niclas Johansson.

När Niclas berättar om omfattningen av alla förberedelser, märks det att det är många som behövs för att sätta upp en sån stor produktion.

Han berättar engagerat:
-Vi har över 40 medverkande på scenen och ensemblen är från stora delar av gamla Skaraborg. Den yngsta är 7 år och den äldsta är 67. Vi spelar åtta föreställningar på Skövde Stadsteater och vi har hyrt scenografi och kostymer till alla huvudrollsinnehavare av en kostymör/scenograf i Malmö, som satte upp Djungelboken på Nöjesteatern i Malmö. Den håller mycket hög klass, berättar Niclas stolt.

-Vi får även hjälp med sminket av 5 tjejer som går stylistprogrammet på Drottning Blankas Gymnasieskola i Skövde.

Baloo spelas av Niclas Lidström, Mowgli av tolvårige Hugo Lund från Skövde och Bagheera av Carl Strandberg. Foto: Sandra Nielsen.

Hur är det med premiärnerverna? Märks de hos ensemblen?
-Premiärnerverna märks genom att det blir stimmigare och högre ljudnivå på våra medverkande barnskådespelare, men de sköter det snyggt.

De gör ett fantastiskt jobb, både på scenen där de har fullt med päls på kroppen som är mycket varm i strålkastarljuset, men även bakom scenen då det är trångt i vissa utrymmen när 40 personer ska in på scenen samtidigt!

För oss vuxna kommer nog nerverna först på premiären när vi hör publikens sorl innan föreställningen börjar! Den känslan gör att vi alla älskar att hålla på med teater, berättar Niclas.

Hur har det gått med försäljningen av biljetter?
-Vi har sålt snart 55% av biljetterna och då har vi inte haft premiär än så vi är så glada och lyckliga att publiken vill komma och titta vad vi bjuder på år efter år, avslutar Niclas glatt.