Se filmen från Billingens mountainbike-spår

Skövde Billingen mountainbikespår
Bild från Mattias Bertilssons video från Billingen Skövdes mountatinbikespår.
Billingen har fått mtb-spåren uppmärkta. Vi fick lov att publicera Mattias Bertilssons video som han filmade med sin GoPro-kamera – när han tog sig an Billingens olika mtb-spår.

Hur var spåren?
-Spåren var bra, men tekniska. Jag cyklade gröna, blåa och orangea mountainbike-spåren. Däremot är den gröna milen oteknisk och lättrullad, säger Mattias Bertilsson.

Vilket gillar du mest?
-Jag gillar det orangea spåret. Där får man se många fina områden och det har varierad terräng – allt från härligt flowiga nedförsbackar till tekniska stigar med många rötter och sega uppförsbackar, säger Mattias Bertilsson.

-Sedan så gillar jag även gröna milen. Även där finns fina områden. Bred cykelbana som påminner om cykelvasans spår. Perfekt för både familjer och den snabba cyklisten. Men också för mig som ska cykla Cykelvasan, avslutar Mattias.

Två startplatser ger tillgång till olika spår

På området finns två olika startplatser, startplats 1 och 2 där olika spår utgår ifrån. Från startplats 1 når man det orangea mbt-spåren på 6 och 8 km. Det spåret har en hel del rötter och stenar. Den längre sträckan ger en fin naturupplevelse. Härifrån tar man sig an den gröna (Hellnermilen) och lila milen. Bild nedan är från Billingen Skövdes hemsida.

På startplats 2 når man de gröna, blåa, röda och svarta spåren. Det svarta spåret passar den som är tävlingscyklist medans det gröna spåret passar hela familjen och funkar att cykla med alla typer av cyklar.

Mattias kortare klipp från Billingens mtb-spår (1 min med musik)

Mattias längre klipp från Billingen i Skövde (4 min)

Här cyklas det på Billingen i Skövde på den blåa, gröna och orangea leden.

Visst blir man sugen på att damma av cykeln hemma? Här hittar du en cykelkarta över spåren i Skövde på Billingen (PDF). Cykelspåren på Billingens fritidsområde har utvecklats mycket tack vare insatser av Skövde Cykelklubb som bidragit ideellt.