Priserna på bostadsrätter står stilla i Skövde

Fastigheter och bostadsrätter i Skövde
Foto: Roderick Hristov
Priserna på bostadsrätter står i stort sett stilla i Skövde kommun. Medelpriset på de på försäljningarna under de senaste tre månaderna låg på samma nivå som för tre månader sedan.

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat. I hela Västra Götaland däremot ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på 2 procent.

Bland kommunerna i Västra Götalands län stiger priserna på bostadsrätter i 13 av 20 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Tidaholm där priserna steg med 16 procent. I Mariestad däremot sjönk priserna med 26 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för bostadsrätter i 29 av länets 49 kommuner.

Sammanlagt såldes 120 bostadsrätter i Skövde kommun mellan maj och juli till ett genomsnittligt pris på 1,2 miljoner kronor. I fjol gjordes 108 affärer vid den här tiden på året.

I hela Västra Götaland såldes 3 899 bostadsrätter för i snitt 2,3 miljoner kronor.

Villapriserna sjunker något

Villapriserna har gått ner i Skövde kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med 3 procent.

I hela Västra Götaland däremot ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 2 procent.

Bland kommunerna i Västra Götalands län stiger priserna på villor i 14 av 25 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Lidköping där priserna steg med 18 procent. I Härryda däremot sjönk priserna med 5 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i 24 av länets 49 kommuner.

Sammanlagt såldes 87 villor i Skövde kommun mellan maj och juli till ett genomsnittligt pris på 2,6 miljoner kronor. I fjol gjordes 99 affärer vid den här tiden på året.

I hela Västra Götaland såldes 2 628 villor för i snitt 3,3 miljoner kronor.

Bara tre fritidshus såldes

Mellan maj och juli gjordes sammanlagt tre affärer med fritidshus i Skövde kommun. Det kan jämföras med fem vid motsvarande tid i fjol.

De sålda fritidshusen i Skövde kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,0 miljoner kronor. I hela Västra Götaland såldes 329 fritidshus för i snitt 1,9 miljoner kronor.

Eftersom det gjorts färre än 25 försäljningar redovisas inga uppgifter om prisutveckling för fritidshus i Skövde den här månaden.

Bland kommunerna i Västra Götalands län stiger priserna på fritidshus i fyra av sju kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Vänersborg där priserna steg med 16 procent. I Lysekil däremot sjönk priserna med 11 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för fritidshus i 42 av länets 49 kommuner.

Alla uppgifter kommer från Svensk Mäklarstatistik.

Dela artikeln: