Positiv summering av Billingen Skövdes barmarkssäsong

Sweden Outdoor Festival Skövde
Foto: Roderick Hristov
Det har varit en ytterst händelserik barmarkssäsong på Billingen i år. I pressmeddelandet från Next Skövde utläser man den ena nyheten efter den andra.

Skogsmulleriket, Trollstigen, Bikeparken. Man menar på att de samlade aktiviteterna tillsammans har bidragit att nya målgrupper hittat till området.

Nästan 3000 personer har sett Skogsmullerikets barnteater

Billingen har verkligen erbjudit möjlighet till nya upplevelser i sommar. Barnteatern ”Främmande besök i Skogsmulleriket” blev enormt uppskattad. De totalt 40 föreställningarna besöktes av inte mindre än 2800 personer.

4000 personer har gått på Trollstigen sedan augusti

Man kan konstatera att den nya trollstigen som finns i tre olika längder har blivit välbesökt. Enligt den besöksmätare som placerades ut i slutet av augusti har sedan dess nästan 4.000 personer passerat vid utgången av Rhododendrondalen.

Billingetrollets trollstig som är anpassad med aktiviteter för barnen har också tagits emot mycket väl. Under ett par veckor i oktober har testfamiljer provgått leden och deras samlade omdöme är positivt. Barnen upplevde leden som spännande och rolig och samtliga barnfamiljer kan tänka sig att rekommendera leden till sina vänner.

– Det har varit en fantastisk sommar och höst på Billingen. Det känns verkligen roligt att vi genom att tillföra nya aktiviteter som är öppna varje dag lyckats attrahera fler målgrupper till Billingen, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Billingens Bikepark utökning är efterlängtad

På cykelsidan har det nya området Billingen Bikepark mottagits mycket väl och varje dag är det gott om besökare i pumptrack och teknikbanan. Det har faktiskt varit trångt i området, så den planerade utökningen med ytterligare en pumptrack till våren är välkommen.

Nu är siktet inställt på Billingens vintersäsong

Bara för att barmarkssäsongen är igång innebär det inte att man ligger på latsidan – tvärtom. Den 28 december blir det kick-off för vintersäsongen med en aktivitetsdag för alla Skövdebor och Konstsnöracet.

I Skogsmulleriket kommer det anordnas jullovsaktiviteter med sagostunder och naturpysssel den 2-5 januari. Traditionsenligt avslutas sedan julledigheten den 6 januari med Friluftsfrämjandets fackelvandring runt Åsbotorpssjön då Skogsmulle och hans vänner finns på plats i Skogsmulleriket.

Våra andra tidigare artiklar om Billingen nedan