Polisen efterlyser vittnen till rånförsöket på Helenius gata på Norrmalm i Skövde

Polisbil i Skövde
Foto: Roderick Hristov
En man uppgav att en annan man på moped har försökt att råna honom under fredagskvällen, strax innan elvatiden. Det blev dock inget lyckat rån och rånaren lämnade märkligt nog kvar både sin hjälm och moped på platsen. Nu ber Polisen allmänheten om hjälp att lösa ärendet.

Mannen som utsattes för rånförsöket uppger att mannen på mopeden sagt till honom “Ge mig dina pengar, ge mig dina pengar”. Offret känner inte till rånaren sedan tidigare.

Anmälaren var förstås upprörd över händelsen och hade delvis svårt att svara på frågor kring händelsen. Polis som arbetar med ärendet har inte svårt att få bevismaterial med sig från platsen, då mannen märkligt nog lämnade både sin hjälm och moped på platsen. Därför tar Polisen helt sonika med sig hjälmen för spårsäkring och även mopeden, som visar sig vara avställd.

Polisen arbetade på ärendet till en bit efter klockan ett på natten. Polisens förundersökning arbetar på fallet som rubriceras som försök till rån.

Vad händer i utredningen nu?
-Nu är det ett spaningsärende för lokal polis, med teknisk undersökning, och ytterligare eventuella förhör, svarar Ulla Brehm.

Polisen ber om hjälp att få in uppgifter från allmänheten

-Skulle det varit någon på Helenius gata och sett en man med vit hjälm och en moped som låter mycket, då är vi tacksamma om man hör av sig till 11414 då vi är tacksamma för alla tips. -Det är ofta tack vare uppgifter från medborgaren som vi löser såna här ärenden, avslutar Ulla Brehm som är Polisens presstalesperson.