Performance på Konstmuseet

Konstmuseet Skövde. Performance.
Hur låter en diskmaskin när den förvrängs och sätts i samband med andra vardagsljud? På Konstmuseet kan du får reda på det. Foto: Ulrika Wedin.

I samband med utställningen “Utgrävning I” på Konstmuseet genomförs Resonant Spaces – ett experimentellt musik- och dansprojekt som utforskar forntidens magi och ritualer i en ny kontext.

Hur låter vår vardag idag?

Jamie Fawcus har i installationen och föreställningen tagit fasta på några av vår tids vardagsritualer som tvättning, städning och matlagning och låtit sig inspireras av dess klanger. Installationen är fylld av ett ljudlandskap skapat av inspelade ljud som både vi och våra förfäder kunde höra; vind, åska, regn, vågsvall och viktigast av allt, den mänskliga rösten. Ljuden är förvrängda och för tankarna till dåtidens utomkroppsliga upplevelser frambringade av till exempel giftiga svampar, värme och meditativa trumslag. Trumslag inte helt olika de repetitiva ljud som kan uppstå när sleven gång på gång slår mot metallskålens kant, i takt med att råvarorna i skålen blandas och maten förbereds.

Jamie Fawcus kommer från musikens värld och arbetar konstnärligt med ljudarkeologi och olika iscensättningar. På Konstmuseet visas nu hans Resonant Spaces som både är en installation och en scenografi från föreställningen med samma namn, som han i detta fall gör tillsammans med dansaren och koreografen Ulrika Wedin.

21 februari kl 18-19 gäller för den som är intresserad.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*