Paranoid man åtalades för olaga hot, misshandel och hemfridsbrott

Krossad ruta - Skövde city news
Foto: Pexels
En natt i augusti kallades polisen till Billingsluttningen i Skövde med anledning av att någon uppger sig vara förföljd. Det visade sig vara en paranoid man, enligt åtalet.

När polispatrullen kom till platsen så hör man glaskross och sedan anträffades den åtalade i en lägenhet där en annan äldre man bor. Fönsterrutan till lägenheten var krossad.

Paranoid och hotfull

Mannen var kraftigt påverkad, hotfull och mycket paranoid. Man försökte prata med honom och efter en stund så fick man kontakt. Han trodde dock inte på poliserna. Han ringde till polisen hela tiden. Poliserna försökte ta sig in via fönstret men blev stoppade då mannen gjorde utfall med en sax som han höll i handen. Mannen åtalades därför för grovt hemfridsbrott och skadegörelse.

Senare så kom ytterligare en polispatrull till platsen och med hjälp av hemtjänsten så kunde man ta sig in i lägenheten. Den förvirrade mannen omhändertogs och i samband med det så gjorde han sig skyldig till våldsamt motstånd.

Den åtalade kunde varken erkänna eller förneka brotten eftersom han inte mindes något från händelsen. Skövdebostäder yrkar ersättning med 7603 kr.

Mannen åtalades också för misshandel och olaga hot för händelse i höst

I början av oktober kom en man in på polisstationen i Skövde och berättade att han blivit knivskuren och hotad. Det framkom ganska snabbt att gärningsmannen var densamme som åtalades för brotten som nämnts tidigare i artikeln.