Ovanligt många akuta polisärenden i Skövde kommun i april

Polisbil
Under april månad tog SOS Alarm emot 275 larmsamtal om akuta polisärenden i Skövde kommun. Det motsvarar 49,3 samtal per tiotusen invånare. Det är ovanligt många för att vara april månad.

Tidigare har snittet för månaden legat på 38,0 sedan 2016, det visar intern statistik från SOS Alarm som Skövde city news tagit del av.

Ledighet och bra väder delorsak

-Vi vet av erfarenhet att ledighet (påsk och valborg) och bra väder ofta leder till fler samtal kopplade till polisen. När många människor är i rörelse ökar risken för att något inträffar där polisen behöver larmas, säger Gunnar Bergström, SOS Alarm.

Skövde ligger dock något under om man jämför med riksgenomsnittet, då vi har 49,3 larmsamtal per tiotusen invånare i Skövde, jämfört med 59,1 i hela landet. Som ”akuta polisärenden” räknas alla larmsamtal till 112 som gäller pågående brott, eller som av något annat skäl kopplas direkt till polisen.

Under söndagen 2 juni, som annars är en lugn dag, ringdes det in 40 samtal. Tyvärr var 10 st samtal som inte skulle ringts in till 112.