Oddsen för fint väder i Skövde under påsken

Skövde väder
Foto: Roderick Hristov

Spela på vädret i påsk? Ja, det är möjligt hos spelbolaget Unibet där man kan satsa pengar på om det blir fint väder på påskafton.

Unibet har bedömt läget och ger odds på hur vädret det blir under årets påskafton i totalt 16 svenska städer. För tolv städer i de södra delarna av landet handlar det om huruvida om temperaturen blir över 10°C, och enligt oddsen blir det äkta vårvärme för de allra flesta.

Skövde ger 1,60 gånger pengarna – om vädret blir över 10 grader

I Örebro kan man vara säkrast på att få ta fram solstolen, med det låga oddset 1.45 på att det blir över tio plusgrader. Närkingarna följs av Norrköping och Skövde som båda står i 1.60 gånger insatsen att få finväder. Däremot drar Göteborg nitlotten och är den enda staden på listan som hamnar under 10°C.

Risk för gräsbränder i Skövde enligt SMHI

SMHI varnar denna helgen för lokal risk för gräsbränder, så var försiktiga och speciellt med det torra fjolårsgräset.

Bäst väder i Svealand

– Att Svealand är vinnarna inför årets påsk råder det ingen tvekan om. I flera städer kan man passa på att fira påsk i vårsolen. Men att västkustens rekordtemperaturer från i fjol lyser med sin frånvaro är mer otippat, men kanske kan de ta igen det nästa år, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.