Nytt tåg mellan Stockholm och Göteborg stannar ej i Skövde

Flixtrain
Pressbild.
I våras lämnade företaget Flixbus in en ansökan till Trafikverket om att få köra tåg i Sverige under namnet FlixTrain.  Nu står det klart att FlixTrain blir en ny tågaktör 2020 och att de ska trafikera Stockholm-Göteborg. Men tyvärr stannar de ej i Skövde.

Vilka är Flixtrain?
– FlixTrain lanserades för ca 1,5 år sedan i Tyskland. Inspirerade av framgången vi har nått där, utvärderade vi möjligheten att trafikera tåg även i andra länder. Sverige är en lovande marknad och vi ser fram emot att göra en stor insats för omställningen till hållbara transporter. Nu står det klart att FlixTrain blir en ny tågaktör i Sverige, vilket är oerhört roligt och spännande, säger Peter Ahlgren, VD för Norden på FlixBus.

Varför kommer inte tåget att stanna i Skövde?
-Vi såg att andra knytpunkter passade vårt nätverk med Flixbus och FlixTrain bättre, där vi kan integrera buss och tåg, erbjuda längre förbindelser och på så sätt nå fler hörn av Sverige. Vi ville utöver det ha en attraktiv reslängd och erbjuda andra alternativ till resenärer då Skövde redan är ett väldigt populärt stopp för tåg på sträckan, säger Jelena Jovanovic, pressansvarig för FlixBus.

Men är ni beredda att ändra ert beslut?
-Om det blir hög efterfrågan framöver för FlixTrain-resor från Skövde, kommer vi naturligtvis att utvärdera om vi ska ha med stationen till kommande tågplaner! avslutar Jelena Jovanovic, pressansvarig för FlixBus Sverige.


Följ oss på Facebook så missar du inte våra skövdenyheter.