Nyförvärv till IFK Skövde

Foto: IFK Skövde
IFK Skövde HK har utökat A-truppen med 19-årige Hampus Söderman som är klar på lån från allsvenska Skånela resten av denna säsong.

– Hampus är en spännande ung spelare med framtiden för sig. Det handlar om en spelskicklig niometersspelare med många väldigt goda egenskaper, säger IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström.

Hampus har kommit till Skövde där han går en högskoleutbildning i personaladministration, ledarskap och organisation.

-Det är något som passar bra att kombinera med handboll, säger 19-åringen som i söndags debuterade i IFK-tröjan när HK Skövde besegrade GF Kroppskultur med hela 34-20. Hampus gjorde sex av målen, varav tre på straff.

Jonas Wille nöjd med nyförvärvet

Hampus har under hösten varit med på många A-träningar. IFK-tränaren Jonas Wille är nöjd med Hampus och därför finns han nu med i truppen.

-Det är givetvis väldigt bra att få träna med det här gänget och nu hoppas jag bara att få chansen att komma med i någon Handbollsligamatch, säger Hampus.

Landslagsmeriterad 19-åring

På Hampus meritlista finns några juniorlandskamper och spel med Skånela från Sigtuna i allsvenskan. Skånela är moderklubb och spel på nio meter har alltid varit Hampus favoritposition.

-Men jag spelar förstås där tränaren vill ha mig…