Nya programpunkter till Sweden Outdoor Festival

Sweden outdoor festival

Prisbelönt film visas under Sweden Outdoor Festival.

Three Piece Media Production från Karlsborg kommer till Sweden Outdoor Festival. De har nyligen vunnit pris för bästa kortfilm vid Stockholm Independent Film Festival. Den prisbelönta skidfilmen Eisodus kommer att visas för festivalens besökare.

– Vi är mycket glada att Sweden Outdoor Festival vill visa våra filmer Eisodus och När skogen tystnar. Att besöka avlägsna platser och vinna internationella priser är givetvis något som är väldigt stort för oss. Men att få chans att berätta de historier som berättas i filmerna på den plats där allt startade känns större, säger Axel Adolfsson från Three Piece Media Production.

Eric Tornblad är friluftsprofilen som fastnat för friluftsmat. Han har skrivit böckerna Friluftskokboken, Torka mat, Fjällmat och Eldmat och gör kurser och workshops i matlagning över eld. Under festivalen kommer han finnas på plats och erbjuda besökarna att tillsammans med honom lära sig göra upp eld och baka bröd över öppen eld.

– Med dessa programpunkter ger vi våra besökare till Sweden Outdoor Festival ytterligare möjligheter att uppleva friluftsliv på olika sätt , säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde. Det är för tredje året som Sweden Outdoor Festival arrangeras den 15 – 16 september i Skövde. Under helgen kommer det finnas massor av prova-på-aktiviteter, SM i utomhusmatlagning, friluftsmässa, föreläsningar där bland annat årets kvinnliga äventyrare Fredrika Ek föreläser, tävlingar och mat.