Ny stadsvandring i Skövde Streetmuseum-appen

Skövde Streetmuseum-appen
Foto: Roderick Hristov

Next Skövde har tillsammans med Skövde City och Skövde kommun skapat en ny vandring i appen Skövde Streetmuseum. Namnet på vandringen är Skövde City 2020 och speglar förändringen i stadskärnan.

Den nya vandringen i appen Skövde Streetmuseum är döpt till “Skövde City 2020”. I den så guidas besökaren till totalt nio platser i centrala Skövde. I appen finns information om hur platsen har förändrats de senaste åren och även vilka visioner som finns för framtiden. Det finns även bilder från förr, nu och framtid.

En del i satsningen till Årets Stadskärna 2020

Vandringen är framtagen som en del av satsningen kring ansökan om Årets Stadskärna 2020.

– Nu känner vi att det är dags att dela med oss av lite av innehållet som kommit fram inom ramen för arbetet med Skövde City 2020. Det är spännande att se hur vår stad har utvecklats och vilka planer som finns framåt. Det vill vi synliggöra på ett enkelt sätt, säger Maria Leo, verksamhetsledare på Skövde cityförening.

Det är Next Skövde som ansvarar för appen Skövde Streetmuseum. Den har funnits sedan 2016 och består sedan tidigare av fem fasta vandringar som passar bra för rundturer i centrala Skövde. I höstas gjordes också en satsning på en tillfällig vandring ”Stad i ljus”, som faktiskt är den mest besökta vandringen hittills.

– Det är många som använder våra egenguidade stadsvandringar och det senaste året har vi haft 2500 visade vandringar. Det är bra att vi kan lägga till ytterligare en vandring, för detta är ju något som kan vara användbart för många i dessa tider, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde. 

Läs om hur Skövde Streetmuseum appen fungerar

Klicka på länken nedan för att se hur appen fungerar och var du kan ladda ner den.