Matfestivalen i Skövde firar 30 år

Matfestivalen i Skövde
Foto: Tobias Andersson - Next Skövde.
Arrangemanget blir av för trettionde gången. I årets planering blandas nostalgitema med nyheter som en pop-up-restaurang på vårt nyrenoverade torg.

Precis som förra året kommer mattälten att finnas både i Kyrkparken och utmed Hertig Johans gata. Men på torget blir det lite nyheter. Där kommer pop-up-restaurangen Brasseri Hertig Johan att byggas upp. Råvarorna till maten som serveras hämtas direkt från Skafferi Hertig Johan som också finns på torget tillsammans med en Food Cour och barnområde.

– Det känns väldigt inspirerande att få vara med och utveckla den nya produkten Brasserie Hertig Johan på torget, säger Eddy Lundkvist, Lilla Krogen och även vinnare av Matfestivalens stora pris 2018.

Den stora scenen placeras i kyrkparken som tidigare. Året scenprogram har nostalgitema och bjuder på artister från tidigare års utbud.

– Det blir roligt med årets nostalgitema som kommer synas på olika platser, både i artistutbud och en miniutställning om Matfestivalen genom tiderna. Vi hoppas att våra besökare uppskattar att göra den återblicken ihop med oss, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Matfestivalen ska märkas i skolor och äldreomsorg

Matfestivalens jubileum kommer också att märkas i både skolor och äldreomsorg samt hos flera restauranger där det blir matfestivaltema på menyerna. Inspiration hämtas från menyer som serverats under Matfestivalen genom åren.