Man som bet kvinna i kinden dömd av Skaraborgs Tingsrätt

Skaraborgs tingsrätt i Skövde
Foto: Roderick Hristov
Skaraborgs Tingsrätt finner den man som tidigare åtalades för att bland annat bitit en kvinna i kinden, skyldig.

Nu har domen fallit för i det åtal som Skövde city news tidigare rapporterat om gällande en kvinna som blev biten i kinden.

Tingsrätten bedömning av offret som är en kvinna, är att händelseförloppet är klart, sammanhängande och logiskt. Hon har inte visat tendenser på att överdriva eller förstora händelsen. Kvinnans uppgifter får stöd av fotografier som visar att hon haft ett sår på kinden och rodnad och märken på båda sidor av halsen efter ett stryptag.

Mannen ska enligt domen bland annat bitit kvinnan i kinden. Det gjorde jätteont och började blöda enligt henne. Hon hade en leverfläck på kinden som han bet bort.

Mannen hävdar nödvärn

Mannen har erkänt att han visserligen bitit kvinnan i kinden men att han gjort detta i nödvärn. Tingsrätten finner dock den förklaringen obefogad.

Mannen har under rättegågnen förnekat misshandeln men erkänt ringa narkotikabrott, då det visade sig att han hade narkotika. Han har motsatt sig att betala skadestånd men ändå tyckt att 5.000 kr som skäligt i och för sig.

Förstår att narkotikan beslagtogs men vill behålla vågen

Han har medgett att i beslag tagen narkotika förverkas men motsatt sig att den beslagtagna vågen ska förverkas.

Mannen dömd 14 gånger tidigare

Mannen har tidigare varit dömd för bland annat narkotikabrott och för brott mot knivlagen. Domen blir fyra månaders fängelse och ett skadestånd på 15.000 kr till kvinnan.