Man bosatt i centrala Skövde åtalas för misshandel av sina barn

Skaraborgs tingsrätt Skövde

Mannen som bor i centrala åtalas för att ha misshandlat sin son och dotter vid flera tillfällen genom att ha dragit i håret, slagit i deras ansikten, sparkat och nypt barnen.

Åtalet går upp i tingsrätten på onsdagen. Bland bevisen finns intervjuer som gjorts med barnen, där det berättas om pappans humör som han inte kan styra, enligt barnen. Platserna det skedde på var i Ryd och en adress i centrala Skövde, enligt åtalet.

Slog och drog dottern i håret

Mannen anklagas för att med öppen hand slå dottern tre gånger i ansiktet och på benen samt tagit hårda tag i armarna och vridit runt handleden vilket orsakade smärta och rodnad. Det hände någon gång mellan den 1 oktober 2018 – 15 februari 2019 på en gatuadress i centrala Skövde.

Dessutom har han genom att dra dottern i håret vilket orsakat smärta. Det hände någon gång mellan den 1 februari och 27 mars 2019 i Ryd.

Enligt åtalet har han också nypt dottern i kinden och i öronen, ta tag i armarna och vrida om händerna vilket orsakat smärta och i vissa fall märken på armarna. Det hände upprepade gånger i centrala Skövde. Vidare har mannen med öppen hand slagit dottern på huvudet vilket orsakat smärta. Det hände några gånger (max 5 gånger).

“Att han slår (namn på brodern) och efter att det är min bror så blir jag väldigt ledsen, för jag vill inte att han liksom ska få ont, och liksom känna sig otrygg hemma hos pappa för att han slår oss”

Dottern i vittnesförhör med Polisen om hur ledsen hon blir

Sparkat, nypt och knuffat på sin son

Skövdebon åtalas för att ha lyftt upp sonen och släppt ner honom så att han föll och slog i sin näsa i sitt knä, vilket orsakade smärta, rodnad och svullnad. Vidare har mannen enligt åtalet vid samma tillfälle sparkat sonen på benet vilket orsakade smärta.

Han påstås i åtalet att genom att ta tag i sonens arm och slå ett slag med knuten näve på axeln/bröstet samt trycka ett finger hårt på bröstbenet vilket orsakade smärta i Skövde.

Puttade in sin son i väggen

Vidare anklagas mannen för att ha misshandlat sonen genom att nypa honom i armen och putta in honom i en vägg vilket orsakade smärta i arm och rygg. Det hände någon gång mellan den 1 oktober 2018 och 15 februari 2019 på S:ta Helenagatan i Skövde. Mannen påstås också nypa sonen i öronen och i armarna vilket orsakat honom smärta. Det hände upprepade gånger på den centrala adressen i Skövde.

På onsdagen startar rättegången mot mannen i Skaraborgs tingsrätt.