Lyssna på Skövdebandets cover av John Lundviks Too Late for Love

Skövdebandet MILE
Utdrag från MILEs hemsida. Fotograf: Johannes Lindh.
Gillade du John Lundviks bidrag till Melodifestivalen som fick representera Sverige i Eurovision Song Contest? Men har du hört den i metalversion?

Skövdebandet MILE gjort en cover som sprider sig som en löpeld just nu.

MILE mixar heavy metal och hårdrock med tunga riff och melodier. Bandet startades 2012 av Marcus ”Masken” Karlsson (Vocals), Fredrik Palm (Guitar) och Marcus ”Folke” Bass. Uppsättningen kompletteras av trummisen Dennis Kjellgren och gitarristen David ”Dave” Wallberg.

Det är inga nybörjare vi pratar om – bandet har spelat på flera festivaler där både Europe och Twisted Sister spelat. 2015 så ersatte Niklas ”Nike” Tidaholm en av grundarna, bassisten Marcus Folke. Det var samma år som de släppte debutalbumet ”Lost”, som har streamats mer än 2 miljoner gånger.

Var det svårt att göra om låten? Varför tyckte ni den passade i metal-version?
-Det var väldigt svårt att göra om den till rock. Till att börja med så tycker jag att låten är helt perfekt arrangerad/skriven som den är men sen har den helt annan energi än vad metal/rock har. Jag var på Bali med sångaren i bandet och då började jag känna att det finns möjlighet att få in mer energi och driv i låten så jag gjorde en version som sedan blev den version vi valde, säger Fredrik Palm, gitarrist i bandet.

Jag älskar verkligen originallåten så jag kände att detta är en låt som är värd en metalversion för att ytterligare visa hur bra den är, säger Fredrik.

Vad har ni för planer framöver? Några andra schlager-covers?
-Vårt band MILE spelar egentligen inga covers så detta var väl ett undantag men man ska aldrig säga aldrig, det kan komma någon mer cover i framtiden… Planerna för bandet framöver är att spela live så mycket vi hinner med men framför allt så blir det fokus på att skriva vårt tredje album i sommar, avslutar Fredrik Palm, gitarrist i bandet.

MILE – John Lundvik cover – Too Late For Love