Lyckad UF-mässa drog massor av besökare

UF-mässa i Arena Skövde
Foto: Roderick Hristov
Ung företagsamhet (UF) är en utbildning på gymnasiet för personer mellan 16 och 20 år. Under ett läsår startar, driver och avvecklar man ett UF-företag med stöd från lärare och rådgivare från näringslivet. UF-företag kallas även övningsföretag.

Mässan startade redan på torsdagen för många. Men på fredagsmorgonen samlades 250 personer på en Näringslivssfrukost. Det var lärare, företagare och andra intressenter inom företag från Skaraborg som var på plats och minglade.

Mässan heter “Entreprenörskap på riktigt” och är Ung Företagsamhet Skaraborgs regionala mässa för UF-företagande. Här får ungdomarna som driver UF-företag i Skaraborg möjlighet att ställa ut, visa upp och sälja sina varor eller tjänster bland mer än 4.000 besökare bland övriga nästan 200 utställare.

Morgonen öppnades med frukostmingel och ett välkomsttal av Louise Samuelsson, Regionchef, Ung Företagsamhet Skaraborg. I hennes öppningstal nämnde hon att det är 20% större sannolikhet att man driver företag senare i livet om man har bedrivit ett UF-företag tidigare.

Tävlar i många olika kategorier

Det är ett gäng olika tävlingskategorier som man tävlar i som företagare. En av jurymedlemmarna i ‘Årets säljare’, Martin Ekström, försäljningschef på Skyltstället berättar vad han tycker är viktigt hos en säljare.

Martin Ekström, Skyltstället.

-Jag letar efter entusiasm, att man brinner för idén och att det lyser igenom när man är intresserad av det man håller på med. Det ska inte uppfattas som att man säljer en produkt, utan det man gör. Hos en bra säljare spelar det ingen roll vad man säljer, man köper av personen, säger Martin Ekström, försäljningschef Skyltstället.

Alla kategorier som man tävlar i är följande:
Årets Affärsplan
Årets Vara
Årets Tjänst
Årets Hantverkare
Årets Innovation
Årets UF-företag
Årets Monter
Årets Säljare (individuell tävling)
Årets Årsredovisning (utses bland förra årets UF-företag)
Årets Kooperativa företag
Årets Hållbara företag
Årets Samhällentreprenör
Årets Grafiska profil