Ledig polisman såg misstänkta lasta stöldgods

stulna musikinstrument
Flera musikinstrument som misstänks vara stöldgods påträffades. Photo by freestocks.org from Pexels

Den lediga polismannen iakttog några personer som verkade lasta in stöldgods med musikinstrument i centrala Skövde. En av männen var känd av polisen sedan tidigare.

Polis i tjänst tillkallas och en polispatrull bevakade en eventuell flyktväg. Men den misstänkta bilen med föraren och passageraren lyckas ändå undkomma trots att polisen försöker blockera flyktvägen.

Biljakt inleddes

En jakt togs upp och bilen stoppades vid Kavelbrogymnasiet. Föraren lyckas undkomma men passageraren satt kvar i bilen och greps. Bilen
var fullastad med vad som misstänks vara stöldgods. Stöldgodset bestod mestadels av musikinstrument.

I förhören säger mannen som stod åtalad att han inte vet vem föraren var eftersom “den som körde var så snabb och sprang därifrån så han vet inte vem det är”.

Påstår sig vara tondöv

På frågan om mannen spelar musik svarar han både ja och nej. “-Beror på hur man ser det. Känner många i musikbranschen i Stockholm. Jag har försökt att spela men är tondöv.”

Åtalas för stöld och narkotikabrott

Mannen står nu åtalad för stöld alternativt häleri genom att ha befattning med misstänkt stöldgods som finns i bilen vid gripandet. Eftersom mannen hade tydliga tecken på narkotikabrukande med glansiga ögon, stora pupiller och ett allmänt slött intryck, gjordes ett snabbtest som visade positivt på amfetamin, THC och bensodiazepiner.

Därför åtalas han nu i Skaraborgs tingsrätt i veckan, även för narkotikabrott genom olovligt intag av narkotikaklassad substans.