Kvinnan som Skövdebostäder köpt AC till är fortsatt missnöjd

Skövdebostäder överklagan air conditioner
Kvinnan är inte alls nöjd med de insatser Skövdebostäder gjort och förväntar sig mer. Foto: Pixabay
Den kvinna som i lokalmedia uppmärksammats för sin varma lägenhet och har fått en AC installerad är inte nöjd och överklagar beslutet från Miljösamverkan Östra Skaraborg.

Kvinnan vill förutom åtgärder också ha en kompensation och hyresnedsättning. Kvinnan har i tidigare konversationer med MÖS uppgivit att hon även haft “…2 st andra fläktar på för jag har en hundvalp som mår så dåligt av värmen uppe i min lägenhet att han varken äter eller dricker så jag får åka hem till en familjemedlem för att ha honom där.”

Mår psykiskt dåligt

Kvinnan skriver även att hon “…mår både fysiskt och psykiskt dåligt av värmen på natten och dagen. ACn låter väldigt högt och fläktarna med. När jag kollar min mätare som är uppsatt i hallen sen förra året så är graderna 27-29 grader. Inte alls ok! Jag får värmeslag och är helt yr. Man skall inte behöva ha det såhär trots åtgärder!”

Skövdebostäder har gjort flera insatser

Enligt maildokumentation från MÖS har Skövdebostäder:
– installerat solfilm på alla fönster i kvinnans lägenhet
– tilläggsisolerat väggar som angränsar mot ett vindsutrymme
– köpt in en portable AC att användas under extrema värmeböljor.

Miljösamverkan Östra Skaraborg har gjort bedömningen att åtgärderna är tillräckliga för att undvika olägenhet för människors hälsa i form av höga temperaturer.

Dela artikeln: