Kvinna åtalas för flera bombhot och misshandel

Skaraborgs tingsrätt - Skövde city news
Foto: Roderick Hristov
En kvinna kommer att åtalas i Skaraborgs tingsrätt för att ha skickat meddelanden med hot samt flera fall av misshandel.

Kvinnan som är född 1997 står nu åtalad för att i flera fall ringt och mailat hot, som orsakat flera polisutryckningar och utrymningar av kommunhus i Skaraborg under en kort tidsperiod.

“Utrym! Bomb placerad!”

För Skövdes del åtalas hon för att ha mailat ” “Utrym! Bomb placerad!” den 1 april, vilket föranledde att kommunhuset utrymdes.

Lidköpings kommunhus fick flera hot

Men hon är även misstänkt för att ha ringt och sagt “vi spränger” eller liknande lydelse och därefter skickat två mejl med lydelsen “Utrym! Vi spränger” och “En sprängladdning är fixad” till kommunhuset i Lidköping 29 mars. Hon misstänks även för att ha gjort samma sak den 1 april fast med ordalydelsen “Utrym! Bomb placerad”.

Till Mariestads kommunhus sände hon enligt stämningsansökan ett mail med hotet “Utrym! Laddning placerad! Spränger 16:30” och även ett mail till Falköpings kommunhus med liknande hot.

Riskerar att få betala stora summor i skadestånd till Skövde kommun

Om kvinnan fälls har hon förmodat stora skadestånd att betala. Lidköpings kommun yrkar på 189.498 kr i skadestånd, Mariestads kommun begär 41.550 kr och Skövde kommun yrkar på 106.247 kr.

Fyra fall av misshandel

Samtidigt går fyra fall av misshandelsåtal upp mot henne som varit riktade mot tre andra kvinnor. Hon åtalas för att bland annat sparkat andra på benen, att ha försökt slå en i ansiktet, sparkar mot knän samt slag mot hals och kind.