Kockduellen genomförs i Skövde idag

Kavelbrogymnasiet i Skövde - Skövde city news
Foto: Roderick Hristov
Kockduellen är en matlagningstävling för högstadieelever som går i årskurs 8 och 9. Syftet är att väcka och fånga högstadieelevernas intresse för matlagning och visa på de möjligheter som finns inom restaurangbranschen.

Tävlingen sker i Restaurangköket Kavelbro – Gymnasium Skövde kl 10.00 idag och tävlingen arrangeras inom ramen för hem- och konsumentkunskapen.

Stadsfinal i Skövde

Fler än 6.000 högstadieelever från skolor runt om i Sverige har under hösten tävlat i matlagnings-tävlingen Kockduellen. Vinnarna från varje skola har gått vidare till stadsfinalen och ska nu göra upp om att bli bästa matlagare bland högstadieelever i Skövde.

Under stadsfinalen ska eleverna skapa en varmrätt utifrån en råvarukorg. Därefter provsmakas maten av en jury bestående av bland annat professionella kockar och restauranglärare.

Kan vinna 10000 kr till klasskassan

Förutom att bli bästa högstadiekockar i Skövde kan vinnarna få tävla i riksfinalen i Stockholm den 19 mars där elever från tio olika städer gör upp om första platsen och 10.000 kronor till klasskassan.

-Det är både roligt och spännande att få hit så många duktiga matlagare från Skövde. Våra duktiga restaurangelever kommer hjälpa till för att alla ska kunna göra det lilla extra, säger Jonas Imberg som är lärare på Gymnasium Skövde i ett pressmeddelande.