Klubb Altruism rockar för välgörenhet

Lastkaj 14 spelar på Klubb Altruism.
Lastkaj 14 spelar på Klubb Altruism. Foto: Martin Andersson.
Klubb Altruism är en klubb som erbjuder ett musikaliskt alternativ med inriktning åt det rockigare hållet och alla intäkter går oavkortat till Suicide Zero och Kvinnohuset Tranan. 

Musiken är åt det rockigare hållet med tonvikten på punk. Även ska-musik och hårdrock står dock på schemat. Klubben firade ettårsjubileum i maj och har sedan starten huserat i Skövde Kulturhus.

Det viktigaste med klubben är solidaritet och att hjälpa de som behöver hjälp. Därför går alla intäkter från deras merchandise och second hand-försäljning oavkortat till Suicide Zero och Kvinnohuset Tranan, säger Sören Steen som är sekreterare i föreningen.

Renoveringen av Kulturhuset ger något färre tillfällen för rock

-På grund av renoveringen av Kulturhuset har Klubb Altruism haft färre datum att tillgå, men då slår vi på desto större, säger Sören.

Delar av styrelsen hos Klubb Altruism.
Victor Hagman (styrelseledamot), Sören Steen (sekreterare), Kalle Sandgren (kassör). Klubb Altruism. På bilden finns även representant från Studiefrämjandet. Foto: Martin Andersson (ordförande)

Nästa datum är den 30 november och även då är det en minifestival. Då ska det spisas det ska och punk av banden Kongressen, Senap, City Saints, Slaveriet, Kurt-Olvars Rebeller, Headstag och The Liptones.