Inget Spring för livet i Skövde

Peter Lundell och Cissi Hagberg
Cissi Hagberg och Peter Lundell

Det blir inget välgörenhetslopp till förmån för Cancerfonden och Diabetesfonden på Billingen den 1:a maj, meddelar arrangörerna nu i veckan. Det är på grund av smittspridningen av Covid-19 som man väljer att flytta Spring för livet till 1 maj 2021.

– Det är jättetråkigt, men i det läge hela landet befinner sig behöver vi alla ta ansvar och göra vad vi kan för att minska spridningen. Det är klart vi hade kunnat hitta någon variant av arrangemang som hade varit lagligt att genomföra, men detta beslut känns rätt i magen, säger Cissi Hagberg på Medborgarskolan.

Under vintern har Cissi och övriga arrangörer jobbat med att ta fram ett magasin om arrangemanget och dess partners. Detta kommer skickas ut i brevlådor i hela Skaraborg till helgen, trots inställt evenemang.

– Det ligger mycket arbete bakom, och förhoppningsvis kommer det ändå ge en positiv effekt för våra partners och samarbeten. Mycket innehåll i magasinet är aktuellt till nästa år, så vi hoppas ändå att det ska skapa nyfikenhet kring arrangemanget, avslutar Cissi.

Det har planerats för fullt under hösten och vintern inför Spring för livet som skulle arrangerats 1:a maj på Billingen i Skövde, men nu har arrangörerna Medborgarskolan och Energi träningscenter med meddelat att man kommer genomföra nästa arrangemang först 2021.