IFK Skövde öppnade med klar seger

Ahmad Abed Al-Rahman imponerade i IFK Skövdes inledande träningsmatch.
Ahmad Abed Al-Rahman imponerade i IFK Skövdes inledande träningsmatch. Foto: Adam Lind
Håhåjaja, håhåjaja, de blåser i träa idaa skulle kunnat spelas som signaturmelodi på Lekevi där IFK Skövde spelade sin första träningsmatch för säsongen. Trots blåsten kunde man besegra IFK Mariestad med klara 5-0 (2-0).

– Vädret gjorde det svårt, men jag tycker att vi i den första halvleken är helt överlägsna, säger huvudtränare Gudmundur ”Gummi” Magnusson.

Ett IFK Skövde som mönstrade en startelva med åtta nyförvärv var efter en dryg månads träning tillbaka i matchspel. De spelare som startade från fjolårets lag var Jacob Sundelius, Alexander Gerhardsson och Armend Suljev som prövades som vänsterback i den första halvleken.

Första målskytt för säsongen skulle en av de nya spelarna bli. Efter fint kombinationsspel kunde Edin Salihovic sätta in bollen till Sebastian Selkälä som rullade in sitt första. Men det skulle komma mer. Knappa tio minuter efter det första målet höll han sig påpassligt framme när Mariestad slarvade och kunde raka in 2-0.

– Sebastian gör det väldigt bra under de 45 minuterna han spelar, fortsätter ”Gummi”.

Unga killarna visade framfötterna

Selkälä var inte den enda som spelade en halvlek. I pausen blev det sex stycken byten och in på vänstersidan kom George Daoud, född 2002, som vänsterback och Ahmad Abed Al-Rahman, född 2004, som vänsterytter. Duon firade stora framgångar på sin vänsterflank, bland annat ordnade Ahmad en straff som Armend Suljev förvaltade.

– Det var väldigt kul att se de unga killarna ta chansen idag, säger ”Gummi”.

Matchens klart snyggaste mål kom från Armend Suljevs vänsterfot. Efter att ha flyttats fram från vänsterback till högerytter efter halvtidsvilan var ”Arre” ett stort hot. Väl när han satte dit sitt andra för dagen, gjorde han först en, två, tre försvarare innan han borrade bollen bakom en chanslös målvakt.

Tymerdoun imponerade

Det femte målet gjorde ytterliggare ett nyförvärv. Albin Arneng avlöste Edin Salihovic i forwardsrollen och fick näta i sin debut. Tränare Magnusson håller fram Albin och Philip Granath som kommer från spel i Tymers IF.

– Både Philip Granath och Albin Arneng kommer från division fem och levererar direkt, säger ”Gummi”.

Målet vaktades av John Gustavsson som inte hade allt för mycket att göra. En inledande nolla, men det finns klart delar i spelet att förbättra menar tränaren.

– Jag tycker vi är långt ifrån i pressen och återerövringsspelet. Det ska sitta i ryggmärgen men det gör det inte hos vissa spelare än, avslutar han.

Nu väntar en träningsvecka innan nästa träningsmatch. Då blir det en tuffare värdemätare då Gauthiod, hemmahörande i division två, väntar på bortaplan.