ICA Maxi Skövde samarbetar med Mattias Catering och erbjuder lokalt producerade matlådor

Micke Petersson, ICA Maxi Skövde
Foto: Roderick Hristov

Under parollen “Tillsammans hjälper vi varandra i annorlunda tider” skapar ICA Maxi Skövde tillsammans med Mattias Catering ett lokalt samarbete.

Mattias Catering och ICA Maxi Skövde startade igår en gemensam försäljning av matlådor.

Enligt Micke Petersson, ICA Handlare för ICA Maxi Skövde, handlar det om att hitta samarbeten som i första hand stöttar restaurangen då ICA-butiken kan erbjuda både kundtillströmningen och hanteringen som krävs.

-I andra hand handlar det om att vi ska utveckla ett samarbete som är bra för oss båda för att stärka de lokala råvarorna och den lokala maten och därav gynnar det våra kunder när det bli enklare att handla bra mat lokalt, berättar Micke för Skövde city news.

Fotograf: Privat, Johanna Larsson.

Hur föddes idén till samarbetet?
-Jag och Martin Knutas (red anm: Mattias Catering & Lilla Saluhallen) fick kontakt med varandra i fredags och det visade sig att vi grunnat på ungefär samma sak, så då bestämde vi oss för att snabbt agera, berättar Micke Petersson, ICA-handlare.

Nu i början erbjuder de högrevsgryta, kycklingfilé med potatisgratäng och köttfärslimpa samt Mattias fisk- och skaldjurssoppa med tre sorters sill.

Långsiktig satsning med det lokala i fokus

Satsningen görs på lång sikt, men de önskar få en bra uppstart från start. Micke Petersson poängterar flera gånger under intervjun hur viktigt det är att stärka och stötta de lokala råvarorna, den lokala maten och på det sättet i slutändan gynna kunderna.

Vilka tror ni kommer handla färdigrätterna?
-Kunder som vill ha bra och lokalt producerad och tillagad mat. Det är perfekt för till exempel de som nu jobbar hemifrån att kunna handla med sig fem luncher hem vid samma handlingstillfälle.

Fler och spännande samarbeten framöver

Finns det chans att vi ser fler lokala samarbeten med andra företag framöver?
-Ja, och de presenteras så fort de är klara, berättar Micke hemlighetsfullt.